VinCE Magazin

Futóverseny a világ legnagyobb pincészetébenTöbb mint 350 futó vett részt azon a 10 km hosszú futóversenyen, amelyet a moldovai Milestii Mici borospincében tartottak. A versenyt szervező cég, a Sporter szerint a versenyzők a világ minden tájáról érkeztek.

Fotó: Milestii Mici Wine Run

A Milestii Mici a világ legnagyobb borospincéje, amely 2005-ben hivatalosan is Guinness-rekorder lett azzal, hogy itt tárolják a legtöbb borospalackot, jelenleg nagyjából 2 millió található a pincerendszerben. A pince galériáinak hossza összesen 200 km, olyan az egész, mint egy földalatti borváros.

A versenyzők futás közben hagyományos moldovai zenét hallgathattak, valamint itallal és helyi étellel is ellátták őket a szervezők. A z útvonal nagyrészt a hordókkal teli pincéken keresztül vezetett, de volt néhány kinti szakasz is, amikor hóesésben futottak a versenyzők.

Fotó: Milestii Mici Wine Run

„Miért ne lehetne futni egy jót, és utána inni egy pohárbort ahelyett, hogy csak az asztalnál ülve fogyasztunk?” – tette fel a kérdést Dmitri Voloshin, a Sporter elnöke.

Egyébként nem ez az egyetlen olyan rendezvény, amely a futással kombinálja a borkóstolást. Minden szeptemberben megrendezik a Marathon du Médocot, amely útvonala a bordeaux-i szőlőbirtokok között halad, az út közben található állomásokon pedig bort, osztrigát és steaket kínálnak. A dűlőfutás már nálunk is meghonosult, Villányban idén tavasszal rendezik meg 5. alkalommal a Palkonyai Dűlőfutást.

Forrás: Decanter

Tags: , , ,

Comments are closed.