VinCE Magazin

Guinness-kísérlet a Törley PezsgőmanufaktúrábanA Törley stílusosan kezdi az évet: Borsos Gergely champagne-, és Törley-lovag karddal nyitja ki a világ legnagyobb méretű champagne-palackját január 26-án, a Törley Pezsgőmanufaktúrában.

Borsos Gergely – a sabrage művészetének hazai mestere – 2016-ban egy 15 literes Taittinger Nebuchadnezzar champagne-palack kinyitásával állított fel Guinness-rekordot. Legújabb „áldozata” egy 30 literes Champagne Taittinger Brut Reserve lesz, amelyből mindössze egy darab létezik a világon.

Felkerestük Borsos Gergelyt, hogy megkérdezzük, miért tartja fontosnak a kísérletet, mire elmondta, „Champagne-, és Törley-lovagként félig-meddig felesküdtem arra, hogy népszerűsítsem a champagne-t. Ez nemcsak egy kis szerelem, hanem szenvedély és őrület. Ráadásul 2016 óta én vagyok a hivatalos Guinness-rekorder, de azóta már másoknak is sikerült teljesíteniük ugyanezt. Innentől kezdve pedig eldőlt, hogy megint rekordot kell döntenem.

Az esemény létrejöttét – a pezsgőt is biztosító – Taittingeren kívül, a Bor és Más, valamint a Törley Pezsgőmanufaktúra támogatta.

Mivel ez az egy ilyen palack van a világon, készülni csak fejben tudok. Azt gondolom, ha hiszek benne, hogy sikerülni fog, akkor tényleg így lesz. Persze – mint mindenben – ebben is van hibalehetőség. Egy biztos: ha sikerül, ha nem, youtube-videó lesz belőle. Ha sikerül, örülni fogok, ha meg nem, akkor majd nevetek a videón.

Az esemény helyszíne a Törley Pezsgőmanufaktúra, az este hangulatfelelőse DJ TONY, gasztronómiai felelőse pedig az ESCA Studio Restaurant.

Program:

– Érkezés 19.00-tól folyamatosan

– 21.00 Guinness World Record Attemp

– 21.30 – 01.00 Champagne Party

További információ és regisztráció az esemény oldalán érhető el.

Comments are closed.