VinCE Magazin

Ha február, akkor furmint!Februárban országszerte a furmintot ünneplik az éttermek és a borkereskedők. Az egész hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló lesz, amelyet idén tizedik alkalommal rendeznek meg közel 100 pincészet furmintjaival. Ebből az alkalomból mi is a furmintra koncentrálunk egy kicsit, s három tételt ajánlunk, amelyek tavaly remekül szerepeltek a VinCE Magazin tesztjein.

GRÓF DEGENFELD FURMINT EXTRA BRUT PEZSGŐ

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok, Tokaj, Magyarország, 2016

Halvány ezüstfehér szín apró gyöngyözéssel. Élesztős, jó érleltségű, friss illat, körte, narancs, citrom, kamilla és akác. Könnyen olvadó sok buborék magas, feszes savakkal. Ízében zöld alma, fehér bors, őszibarack és grapefruit, kis érleltséggel, tiszta, finom lecsengéssel.

HÉTSZŐLŐ TOKAJI FURMINT

Tokaj-Hétszőlő, Tokaj, Magyarország, 2015

Világos, zöldes árnyalatú szín; intenzív, pikáns, citrusos, minerális, izgalmas illat. Érett, tiszta és komplex. Magas, élénk savtartalmú, feszes szerkezetű, lendületes bor zamatos ízekkel, mézes, fűszeres karakterrel. Gazdag, olajos, sokrétű és hosszú tétel kis kesernyével.

Ellenőrzött organikus száraz fehérbor.

SPIEGELBERG

Somló, Magyarország, 2015

Közepesen mély sárga szín. Párolt almás, körtebefőttes, közepesen intenzív, fejlődő és jó komplexitású illat halvány vaníliás karakterrel. Ízben telt, az egész szájat betöltő, selymes textúrájú és jó zamatintenzitású bor, itt is az érett és túlérett gyümölcsök dominálnak. Egy picit több savval még izgalmasabb lenne.

Tags: ,

Comments are closed.