VinCE Magazin

Januári programajánlóJanuár a nagy álmok és a még nagyobb fogadalmak időszaka. Ilyenkor tele vannak az edzőtermek, rengeteg terv és vágy kerül a naptárakba és naplókba. Ám ugyanilyen fontos, hogy a komoly elhatározások mellett az örömökre és a kikapcsolódásra is hagyjunk időt az új évben. Ehhez ajánlunk most kellemesnek ígérkező boros programokat.

Friss Jazz Ünnep 01. 12.

Győrújbarát Közösségi Tér és Könyvtár

A Pannonhalmi borvidék 13 pincészete teszi tiszteletét Győrújbaráton, a Művelődési Házban, ahol bemutatják 2018 friss tételeit. A sétálókóstolón a hazai jazzélet kiválóságai biztosítják a remek zenét és a jó hangulatot. A vendégek fényfestett környezetben élvezhetik a mesterszakács által készített ételeket, amelyek mindegyikét egy-egy bor ihlette, továbbá a Törley Pezsgőmanufaktúra tételeit, sajtokat és borkoktélokat is kóstolhatnak.

Facebook

IV. Nagy Fehérvári Bormustra 01. 12.

Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház

23 pincészet több mint 110 féle bora lesz kóstolható a már hagyományos Nagy Fehérvári Bormustrán, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.  Mivel Fejér megyében két borvidék is található (az Etyeki és a Móri), a Nagy Fehérvári Bormustra mindig a kisebb, környékbeli pincészetekre fókuszál elsősorban, a szervezők ugyanis fontosnak tartják, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak a kevésbé ismert termelők számára. A finom falatokról immár hagyományosan a Hatpöttyös Étterem gondoskodik. Az egyszeri belépőjeggyel korlátlan borfogyasztáshoz, egy szép kóstolópohárhoz és egyéb meglepetésekhez juthatnak hozzá a vendégek!

Facebook

Téli Etyeki Piknik 01. 19.

Gasztrosétány

Január harmadik hétvégéjén, a farsangi időszak kezdetén Etyeken a téli időszak hangulatát a gőzölgő italok és a toros ételek teszik feledhetetlenné. Huszonegy helyszínen kóstolhatunk bele a tél ízeibe a kocsonyától a lencselevesen át fekete szedres forralt rozéig és a forró csokoládéig, az etyeki borászatok tételei mellett pedig hagyományosan vendégborászok is bemutatkoznak Balla Gézától Maurer Oszkáron át Áts Károlyig.

Facebook

Nagyvadak a hegyről 01. 25-28.

Badacsony

Bemutatkozik a Badacsony egy olyan arca, melyet csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakok során lehet felfedezni. A hegy vendéglátói és mindenkit arra invitálnak, hogy ismerje meg Badacsonyt fogásról fogásra – ezúttal vadételek és az erdő termései kerülnek a badacsonyi borok mellé.

Facebook

Comments are closed.