Február 9-10-én immár 10. alkalommal szervezik meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt. A rendezvény idén a Millenáris Parkba költözik. A kínálatban kávé, tea, bor, sör, párlatok és egyéb italkülönlegességek lesznek – hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák termékei egyaránt.

A két nap során három országos bajnokság is zajlik majd a rendezvényen: a baristák a Magyar Cup Tasters Bajnokságon mérhetik össze tudásukat, s a nyertes képviseli majd hazánkat a berlini világdöntőn. Néhány éve magyar világbajnoka lett a kávékóstolók versenyének, és idén is erős a hazai mezőny. A civil kávésok országos versenye, az Amatőr Magyar Barista Bajnokság szombaton várja az érdeklődőket – a megmérettetés a professzionális verseny szabályai szerint zajlik. És végül, de nem utolsósorban vasárnap a Magyar Bártender Szövetség szervezésében kerül sor a Hidegháború – Cold Brew Cocktail versenyre, amelyet estig tartó bárkonferencia követ.

Persze nemcsak versenyek, hanem előadások, bemutatók, vezetett kóstolók is színesítik majd a KávéBár-hétvégét, sőt robotok felbukkanására is számíthatunk!

Szombaton 13 órától kezdődnek az előadások, lesz nyerskávékurzus a Kilimanjaro Specialty Coffee szervezésében, indonéz kávékóstoló az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ támogatásával, home barista workshop, kávé-kerekasztal, végül pedig pezsgő-mesterkurzus zárja a napot. Vasárnap a versenyek mellett egy igazán különleges bemutatóval indul a délután, az Enjoy Budapest Café robotjai látogatnak ki az eseményre, ahol a kávézó üzemeltetői bemutatják, milyen az élet a robotkollégákkal.

Nem kevésbé izgalmas a The Pink Project előadás sem, ahol egy új kávévariánsról lesz szó, majd pedig elsajátíthatjuk a professzionális kávéérzékelési alapokat, vagyis bepillanthatunk a hivatásos kávékóstolók munkájába. Őket követi a Berlinből érkező 19grams pörkölő, amely workshop keretében is bemutatkozik, késő délután pedig egy különleges teaelőadás zajlik majd, kreatív teakoktélokkal kísérve.

A standokon is számos izgalmas kísérőesemény várható: lesz kávékoktél-kóstoló, kávékészítés különböző lágyságú vizekkel, cava- és proseccokóstolók. A specialty kávék mellett az olasz espresso rajongói is találnak kedvükre valót, de teából és teakoktélból sem lesz hiány! Továbbá idén bővített gasztroválasztékkal is készülnek a szervezők; sushikat, tapasokat, leveseket és desszertkülönlegességeket is találhatunk majd a standokon.

Részletes program és a további információ a rendezvény oldalán érhető el.