Március 21. a Down-szindrómások világnapja, ezért március 16-24. között figyelemfelkeltő kampányt indít a Folly Arborétum és Borászat.

Fotó: Folly Arborétum és Borászat

A március 16 és 24. közötti időszakban értékesített Buboréka rozéboruk után befolyó teljes bevételt felajánlják a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központ részére. Továbbá nyílt napjukon megrendezendő Pinus coulteri tobozaukció bevételét is felajánlják a fejlesztő központ számára.

„Nem szűrték ki? Nem volt genetikai vizsgálat?” – ilyen, és ehhez hasonló elmarasztaló kérdések, megalázó pillanatok egész sorozatát kell átélnie egy kismamának, ha úgy dönt nem kér várandóssága alatt genetikai szűrővizsgálatot, mert igent mond az életre.

„Miklós 2016 júniusában született Down-szindrómával, Judit húgom harmadik gyermekeként, azóta boldog és elégedett kisgyermekként cseperedik és gyarapítja családunkat minden szempontból” – meséli Folly Réka, aki nagyon hálás a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjának, ezért indítja útjára az intézményt támogató kampányt.

2012 óta március 21. a Down-szindróma világnapja, a dátum szimbolikus, ugyanis a Down-szindróma mögött álló, három példányban jelenlevő 21. kromoszómára utal.