VinCE Magazin

Ez volt az idei Oscar-menüChampagne, luxusmarha, csillogó csokiszobor, aranyban pompázó eper és más káprázatos ételkülönlegességek. Ezt ették és itták a sztárok a 91. Oscar-gálán.

Fotó: Variety

Az Oscar-gála a világ legnagyobb és legfényűzőbb filmes díjátadója. Ennek megfelelően az este során felszolgált menü sem lehet kevéssé nagyszabású és csillogó. A menüsorban évről-évre van pár állandó elem: például az, hogy 25 éve Wolfgang Puck sztárséf és csapata főz a világsztároknak, és hogy a Piper-Heidsieck, a rendezvény champagne-beszállítója. Ez idén sem volt másképp: a Piper-Heidsieck Cuvée Brut nem évjáratos champagne-t limitált kiadású magnum palackokból szolgálták fel a gálán és az azt követő Governors Ball partin.

A borsorban szerepeltek a Francis Ford Coppola Borászat borai, ami szintén hagyománynak számít már. Külön a gálára készült két egyedi tétel: a Final Cut 91st Edition (magyar fordításban: „Utolsó Vágás 91. Kiadás”) cabernet sauvignon és a Final Cut 91st Edition chardonnay. Ezek mellett például a Sofia Coppoláról elnevezett Sofia rozét is választhatták a rozé kedvelői. Összesen 2400 palack Coppola-bort szolgáltak fel az este során.

Fotó: Hollywood Reporter

A gálát követő partin 13000 pohárra, 4800 tányérra és 6000 koktélvillára volt szükség a szervírozáshoz. A már említett Wolfgang Puck mellett 200 fős személyzet dolgozott a konyhán és 850 kisegítő (pincér, konyhai személyzet) gondoskodott arról, hogy a filmszakma krémje zavartalanul fogyaszthassa a lehető legfinomabb ételeket és italokat.

Előételként ropogósra sült káposztát tálaltak chipotle mártással és görögdinnye pirítóssal, valamint citrusos feta sajttal. Ezen kívül volt még avokádós tostada és persze nem hiányozhatott a menüből Puck egyedi, kaviáros-lazacos pizzája sem.

Fotó: Bustle

Főételek között olyan luxusételek voltak, mint a wagyu steak, vagy a gofri ágyon tálalt, ropogósra sült fogoly, de volt egy hatalmas szusi pult is, amelyen a fésűkagylótól kezdve a vegetáriánus falatokig mindent megtalálhattak a japán ízek kedvelői.

Desszertként aranyló csokoládéba mártott epret, csillogó macaront, Pavlova-tortát és számtalan egyéb süteményt kínáltak a jelenlévőknek, de voltak málnalekvárral töltött, csokoládéból készült oscar-szobrocskák is.

Mindehhez összesen 240 kg Milyazaki wagyu marhát, 250 db Maine-i homárt, több, mint 113 kg parmezán sajtot, 16 kg szarvasgombát, 15 kg kaviárt és 6500 darab csoki oscar-csokiszobrot használtak fel.

Forrás: Decanter

Tags: , ,

Comments are closed.