Február a szerelem hónapja, farsangi és báli szezon, és persze tökéletes időszak arra, hogy szép kerek vörösborokat fogyasszunk. Mutatunk néhány boros programot, amelyek alkalmával kiélvezhetjük az utolsó téli heteket.

Fotó: Florida Wine Academy

Borvacsora Gere Zsolttal 02. 07.

Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó

Az étterem exkluzív borvacsorával és – Gere Zsolt személyében – díszvendéggel várja az ínyencségekre éhes és szomjas érdeklődőket. Az est folyamán a klasszikus, a kísérletező és a csúcskategóriás borokat is megkóstolhatják majd.

Facebook

KávéBár Bazár 02. 09-10.

Millenáris Park

10. alkalommal szervezik meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt. A rendezvény idén a Millenáris Parkba költözik. A kínálatban kávé, tea, bor, sör, párlatok és egyéb italkülönlegességek lesznek – hazai manufaktúrák és jól ismert kereskedelmi márkák termékei egyaránt.

További részletek korábbi cikkünkben.

Egri Bikavér Vertikális Kóstoló 02. 15.

Tóth Ferenc Pincészet, Eger

Az est folyamán 6 évjárat 7 különböző Egri Bikavére kerül a poharakba, melyek mellé kóstoló tállal kedveskednek (sonka, sajtok, bagett, krémek, magvak), miközben nemcsak a borok, de a pincészet dolgozó is mesélnek. Félidőben pedig minden érdeklődőnek megmutatják a hegy gyomrában kialakított pincerendszer csodáit.

Facebook

Bikavér Párbaj 02. 22.

Corinthia Hotel Budapest

Két borvidék, két stílus, két bikavér… A hagyományos Bikavér Párbaj vendégei idén is összekóstolhatják a legjobb bikavéreket a szekszárdi és az egri borvidékről a Corinthia Hotel Báltermében! Classicus, superior, grand superior, szekszárdi, egri… önnek melyik lesz a kedvence?

Facebook

Furmint Napok 02. 22-23.

Köveskál

A helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében immár második alkalommal szentelnek három teljes napot a szőlőfajtának. Pénteken zárt körű szakmai találkozóval indul a rendezvény, majd pedig az éttermekben furmintra hangolt menüsorral várják a megéhezett látogatókat. Szombaton 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló szakmai kurzusokat a boros szféra ismert alakjai moderálják, és a szemináriumon résztvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül.

Facebook

Tavaszváró mini-SVÉT 02. 23.

Rosinante Fogadó, Szigetmonostor

6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet. Február végére pont elég a télből – az évszak végét tavaszváró eseménnyel ünnepli a szigetmonostori fogadó. A rendezvényre hat vidéki étterem chefjei készítenek kóstolómenüt, de lesz minipiac is, ahol helyi termékeket vásárolhatunk, valamint gyerekprogramokkal is készülnek a szervezők.

Facebook