VinCE Magazin

Közeleg a 25. ProWeinAlig három hét múlva megnyitja kapuit a világ elsőszámú bor és szeszesital szakvására, a düsseldorfi ProWein. Március 17-19. között a világ minden tájáról érkező több mint 6800 borászat és megszámlálhatatlan szakmai program várja a látogatókat.

Mesterkurzusokat, borvidéki kóstolókat, az egyes szőlőfajtákra épített szakmai fórumokat, és exporttanácsadást is szerveznek a kiállítók a standokon, és a rendezvénytermekben. A ProWein Forum különtermeiben, a 10-es és 13-as pavilonokban vezetett kóstolók lesznek, egyszerre akár 50 főnek is, a standokon pedig az egyes kiállítók, illetve közösségi standok önálló programjai látogathatók.

Az egy főre jutó Master of Wine-ok száma is meglehetősen magas lesz, ausztrál chardonnayról Madeleine Stenwreth MW előadásában, a könnyed német borokról Caro Maurer MW moderációjával hallhatunk előadást, a Chateau Pape Clement Union Cru Classés de Grave 2015-ös bordeaux-i bemutatót pedig Richard Bampfiled MW prezentálja majd. Tim Atkin MW tokaji aszú-kóstolóval készül.

Az idei ProWein Trend Hour programon aktuális trendekről, szőlőtermelési kérdésekről, szőlőfajtákról és a fenntarthatóságról lesz szó.

Ismét kiemelt helyszín a nagy népszerűségnek örvendő Champagne Lounge, a pezsgő champagne-világ, amely méltó megjelenést biztosít a 40 pezsgőház több mint 60 fajtájának, akik a közel 150 exkluzív márkával lefedik a teljes spektrumot.

A Mundus Vini tavaszi borversenyének nyertes borait a ProWein hivatalos kóstolózónájában, a 17. csarnokban ismerheti meg a közönség.

A tavaly debütáló „same but different” szekció a kézműves italok Mekkája. Szeszesitalok, sörök, ciderek mutatkozhatnak be, egy lazább, a bárvilágnak megfelelő környezetben. Naponta kétszer – 13 és 15 órakor – kézműves sörbemutatókat szerveznek, a Fizzz Lounge koktélbárban pedig különleges koktélokkal kápráztatják el az érdeklődőket.

Magyarország évek óta képviselteti magát a düsseldorfi rendezvényen, a magyar standnál (H03) minőségi magyar borokkal, kis családi borászatokkal és nagy klasszikusokkal is találkozhatnak majd az érdeklődők. A résztvevő magyar borászatok listája itt érhető el. Magyarországról nemcsak borokkal, de pálinkával is ismerkedhetnek majd a rendezvénye vendégei, méghozzá a G51-es standnál.

Az összesen 10 magyar tematikájú mesterkurzus keretében híres borszakértők mutatják majd be a Magyarországon fellelhető fajták sokféleségét az őshonos fajtákat és az ország rejtett kincseit. Például Elizabeth Gabay MW beszél majd a helyi fajtákról és a népszerű magyar borokról, Rohn Wiegand MS&MW a száraz tokajiról, Caroline Gilby MW pedig a balatoni borokról. További információ a mesterkurzusokról ide kattintva érhető el.

A vásár ugyan 18 órakor zár, de a programnak ekkor még nincs vége – a ProWein Goes City keretében Düsseldorf éttermeiben és egyéb illusztris helyszínein folytatódnak az események.

Előzetes belépőjegy vásárlás kizárólag interneten.

További információ a ProWeinnal kapcsolatban ide és ide kattintva érhető el.

Tags:

Comments are closed.