VinCE Magazin

Márciusi boros programokNyakunkon a tavasz, borfogyasztás szempontjából az egyik legkellemesebb időszak, s szerencsére akadnak is bőven programok, melyek közül válogathatunk. A márciusi szezont a Borjog és bormarketing konferencia nyitja, de ennél könnyedebb, az élvezetekről szóló programokból sem lesz hiány. Ezek közül szemezgettünk.

Vintage Report Blog

Március 1-3.

Töltött Hold Gasztrovíkend

Budapest, Belvárosi Piac

A farsang utolsó hétvégéjén a Hold ismét megtelik ételekkel és italokkal és az evőpiacok nyüzsgő hangulatával! A helyi éttermek mellé vendégchefek is érkeznek, lesznek farsangi klasszikusok és régiós ízek, pezsgő hangulat, fűtött csarnok, jó zenék és persze meglepetések.

Facebook

Március 8.

Cherchez la femme – Gyengébb? Nem!

Budapest, Sofitel Budapest Chain Bridge

Magyarország női borászai ismét összegyűlnek, hogy együtt ünnepeljék a nőnapot a borszerető közönséggel. A borkóstolók terepe általában a férfiaké, ezen a napon azonban megkülönböztetett szeretettel várják a hölgyvendégeket is!

Facebook

Március 9.

Badacsony New Yorkban

Budapest, New York Palota

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolójára hagyományosan a New York Palota Róma termében kerül sor, ahol a borvidék borászatai mellett bemutatkoznak a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók is. A rendezvény után mesterkurzusok várják az ínyenceket, végül pedig exkluzív kóstolón is részt vehetnek az érdeklődők.

kostolo.badacsony.com

Március 14.

Bor- és csokoládékóstoló

Eger, Tóth Ferenc Pincészet

Az egri pincészetben borral és csokoládéval keltik életre a téli álomból ébredező ízlelőbimbókat. A kóstoló folyamán nyolcféle csokoládét és kóstolhatunk nyolc különböző borral párosítva, melyek a lehető legkülönbözőbb módokon kerülnek összhangba és egészítik ki egymás karakterét.

tothferencpinceszet.hu

Március 14.

Balla Géza – Az Év Bortermelője – Borvacsora

Budakeszi, Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó

Vacsorázzon Balla Gézával, és kóstolja remek borait! A határon innen és túl is rendkívül elismert szaktekintély idén első határon túli borászként vehette át az Év Bortermelőjének járó díjat. A vacsora résztvevői megkóstolhatják méltán népszerű vörösborait, természetesen a tételekhez illő menüsörral párosítva.

budaigesztenyes.hu

Március 15-17.

A Monarchia nyomában – Bor és Szabadságharc Erdélyben

Több helyszín

Borkaland Erdélyben és a Ménesi borvidéken mindazok számára, akik szeretik a borokat, a történelmet és az irodalmat, és kíváncsiak arra, mit ittak dédapáink. A résztvevők a túra során belekóstolhatnak a történelembe, a bortörténelembe, valamint az irodalomba: Petőfi Sándor, Bem apó és az aradi vértanúk nyomában a szabadságharc számos emlékhelyére jutnak el, és persze nem marad el a bortörténelem és a borkóstolás sem.

Facebook

Tags: ,

Comments are closed.