Champagne, cava, burgundi vörös vagy épp szürkebarát – ne várjunk a kóstolással a következő ünnepi szezonig! Újdonság rovatunkban ebben a hónapban is remek tételeket mutatunk be, amelyek garantáltan feldobják a februárt. Ezek közül most bemutatunk három kiváló minősítést szerzett tételt: egy francia champagne-t, egy spanyol cavát és egy horvát szürkebarátot.

CHAMPAGNE BROCHET PREVOST BRUT

Brochet Prevost, Champagne, Franciaország, NV, brut pezsgő

Világosabb árnyalatú sárga szín, sok felszínre törő apró bubival. Citrusos, élesztős, „vidám”, friss és jó komplexitású illat. Ízben is nagyon finom, légies, intenzív és finoman érlelt, határozott ínycsiklandozó karakterrel, frissítő savval és sok-sok apró gyönggyel.

BRUT NATURE GRAN RESERVA ECO

Rimarts, D.O. Cava Penedès, Spanyolország, 2015, brut nature pezsgő

Közepes intenzitású sárga szín erőteljes gyöngyözéssel. Nagyon jó komplexitású, fejlődő, izgalmas illat, finom élesztősséggel, citrusokkal. Élénk ízvilágú és friss savtartalmú pezsgő, krémesen olvadó buborékkal, nagyon jó arányokkal és egy kis érdekes citrusos fanyarsággal.

PINOT SIVI

Krauthaker, Horvátország, 2017, száraz fehérbor

Közepesen mély sárga szín egy pici pinkes árnyalattal. Közepesen intenzív, érett fehér gyümölcsös, almás és enyhén minerális illat. A korty telt és zamatos, benne érett déligyümölcsök érezhetők. Savai közepesek, de összességében jó arányú, tiszta ízű bor.