VinCE Magazin

A 10. VinCE Budapest Wine Show igazi különlegességeket tartogatAz elmúlt évtizedben a VinCE Budapest évről évre bizonyította, hogy megkerülhetetlen a hazai boros rendezvények között. Aki 2019. április 25–27-én ellátogat a Várkert Bazárba, ismét meggyőződhet arról, hogy a kiállítótérben kóstolható több száz bor és az azokat kínáló borászokkal való ismerkedés mellett a VinCE Budapest másik vonzereje a mesterkurzusok és workshopok széles választéka.

 

Már hagyomány, hogy a nemzetközi összehasonlításban is magas színvonalú kurzusokon különleges témák, tételek és előadók szerepelnek a repertoárban. Ezt a tradíciót az idei évben a 10. születésnap, az ikonikus termelők, a legjobb dűlők és az emlékezetes történetek köré épített előadások tovább gazdagítják.

A háromnapos rendezvény minden délelőttje pezsdítő buborékokkal indul: a mesterkurzus résztvevői vakkóstolón dönthetik el, hogy van-e méltó vetélytársa egy jó champagne-nak, egy másik reggelen pedig válogatott tételeken keresztül ismerkedhetnek meg a 10 éve palackba került 2008-as évjárat champagne-aival. És hogy hazai vonatkozása is legyen a 10-es számnak: Romsics László nemzetközi borakadémikus, aki állandó szakértőként kezdetek óta segíti a VinCE Magazin és a VinCE Budapest csapatát, az első VinCE Budapest-tel egyidős, 2009-es évjáratú magyar csúcsborokkal várja mesterkurzusa vendégeit egy ünnepi koccintásra.

 

Az idei tematikában a hazai dűlőmesterek is kiemelt szerepet kapnak: a Tokaj-hegyaljai borvidékről Szepsy István a furminton, Balatonfüred–Csopakról Figula Mihály az olaszrizlingen keresztül méltatja 4-4 kiemelt dűlő sajátosságait. A Mádi Kör tagjai pedig boraik legjavából válogatva mutatják meg a termőhely erejét.

A rendezvény zárónapján egy rendhagyó kóstoló keretében a világlátott erdélyi sommelier, a torontói Trump International Hotel and Tower-t is megjárt Szabó Zoltán osztja meg emlékeit, élményeit és kedvenc borait.

A nemzetközi borvilág is számos tétellel képviselteti magát: olyan ismert és elismert márkák képviselői lépnek színpadra, mint a legendás toszkán Antinori, Prosecco egyik csillaga, a Mionetto, vagy a portugál Symington, de lehetőség nyílik a legismertebb vörös házasítások alaposabb megismerésére is.

 

A nagyterem kurzusai mellett számos kisebb, ám annál érdekesebb workshop várja a szakmai és a borkedvelő látogatókat. Pillantson be a kulisszák mögé, és tudja meg, hogyan tesztel hónapról hónapra a VinCE magazin. A VinAgora által szervezett panelbeszélgetésben kiderül, miként profitálhat egy pincészet a borversenyen szerzett elismerésből. Sommelier-k és kereskedők mutatják meg kedvenc boraikat, és elmesélik, milyen szempontok alapján választanak a sokszínű hazai kínálatból. Az ínyencek számára pedig izgalmas gasztronómiai kalandot ígér az olasz Villa Sandi proseccóinak és pezsgőinek osztrigával való összekóstolása.

Jegyek a rendezvény oldalán vásárolhatók.

Tags: , ,

Comments are closed.