A VinCE Budapest Wine Show látogatói Schiszler pálinkákat is kóstolhatnak majd áprilisban a Várkert Bazárban. E minőségi szeszes italok kristályos tisztasága és karakteressége a gyümölcsöket érlelő napfény erejét zárja magába, ereje és tüzessége átjárja a testet és a lelket, ízvilága pedig a minőségi alföldi gyümölcsöket és a főzdemestert dicséri.

A Schiszler Pálinkafőzde modern, jól felszerelt főzde az ország egyik legkiválóbb gyümölcstermő vidékén, Soltvadkerten, ahol több évtizedes szakmai tapasztalat alapján készülnek a minőségi pálinkák.

A minden részletében modern épület egyszerre szolgál kóstolóteremként és pálinkafőzdeként. A hely hangulatának sarokköve a főzdét a kóstolóteremtől elválasztó üvegfal, ami minden pálinkaszerető ember szívét megdobogtatja.

Kezünkben a töltött tulipánpohárral, a már palackozásra kész ízeket elemezni miközben látjuk az alkímiát, ahogy a gyümölcsből épp pálinka fő… – utánozhatatlan érzés” – vallja Farkas Miklós főzdemester.

A főzde lelke a kétszakaszos Ulrich Kothe berendezés. A réz főzőüst 500 literes, a finomító 300 literes, amihez négytányéros koncentráló oszlop is tartozik, így készülhetnek benne kisüsti és egyszakaszos pálinkák is.