VinCE Magazin

Decanter Hall of Fame 2019Becky Wasserman-Hone nyerte el a Decanter magazin Hall of Fame 2019 díját, fáradhatatlan munkájáért, amellyel évtizedeken át hozzájárult Burgundia és a burgundi borok jó hírnevének kialakításához és megerősítéséhez.

Fotó: Decanter

Fiatal korában még nem lehetett sejteni, hogy valaha a bor határozza majd meg az életét, hiszen zeneszerzőnek tanult, és hivatásos csembalistaként végzett. Később azonban, amikor Burgundiába költözött, elkezdett tölgyfahordókat, majd pedig bort exportálni az Egyesült Államokba. Munkája során számos olyan újítást talált ki, melyek a Burgundia amerikai piaca szempontjából innovatívnak bizonyult: beemelte a nemzetközi piacra a kisebb birtokokat is, hogy ezekről is exportáljanak bort. Ezt úgy érte el, hogy kisebb adagokat is megvásárolhattak az importőrök, amelyeket így kipróbálhattak a piacon.

Becky ma sem pihen, borkereskedése, a Becky Wasserman & Co oldalán a burgundi borok mellett éppen a nemzetközi trendeknek megfelelően a normandiai cidert (almabort) mutat be, és továbbra is szerte a világban szervez megjelenéseket, kóstolókat a burgundi pincészetek részvételével, vagy éppen a kevéssé ismert burgundiai aligoté fajta mélyebb megismertetésére. A GuilSomm portal nemrég izgalmas poadcastot készített vele, amelyet érdemes meghallgatni.

1997-ben Becky Wasserman-Hone nyerte el a Chevalier de Ordre du Mérite Agricole nevű díjat a Burgundiáért végzett munkájáért, a burgundi borok népszerűsítéséért.

John Stimpfing, a Decanter tartalomigazgatója így nyilatkozott róla: „Sokan gondolják úgy, hogy Becky mindenkinél többet tett a Burgundiában tapasztalható fejlődésért, ami a minőséget és a régió népszerűségét illeti. Fáradhatatlan és briliáns nagykövet, úttörő, bajnok, gondnok és próféta. Nem is lehetne más, nála érdemesebb nyertese a 2019-es Hall of Fame Díjnak.

Decanter Hall of Fame

A díjat korábban Decanter Man vagy Woman of the Year néven adták át, de idén új nevet kapott. Ennek két oka van: az egyik, hogy az új név jobban közvetíti a borral való hosszú távú elköteleződés gondolatát. A másik pedig az, hogy a kuratórium gendersemleges nevet szeretett volna. A díjat korábban Piero Antinori márkitól a barbarescói legenda Angelo Gaján és a borszakíró Hugh Johnsonon át Miguel Torresig a borvilág meghatározó alakjainak ítélik oda 1984 óta minden évben.

Forrás: Decanter

Tags: , ,

Comments are closed.