VinCE Magazin

Folytatódik a MEGFOSZ és az MKB együttműködéseÚjabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB Pénzügyi Csoport és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége. A 2017-ben aláírt, majd 2018-ban megújított együttműködési megállapodás tapasztalatai igazolják: hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése.

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ 2017-ben és 2018-ban több agráreseményen (AGROmashEXPO és AgrárgépShow, I. és II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow) is közös standdal mutatkozott be az érdeklődőknek. A Kormányhivatalok az ország különböző területein, sok ezer diák számára rendezték meg a Pályaválasztási Kiállításokat, több szakiskolában nyílt napokat szerveztek, valamint a MEGFOSZ általános iskolai országos RoadShow-t is szervezett. A rendezvények célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak bemutassák a magyar agrárszektor jövőjét és a fiatalok előtt álló lehetőségeket.

AZ MKB Bank – társadalmi felelősségvállalási programja részeként – bekapcsolódott a mezőgépész szakma jövőjét és a pénzügyi tudatosságot egyaránt népszerűsítő és erősítő „Legyél Te is mezőgépész!” országos versenybe is.

A felek mai megállapodása értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéséhez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat.

Idén – az ország egyik vezető mezőgazdasági gépfinanszírozó vállalataként – az MKB-Euroleasing, az MKB Pénzügyi Csoport tagja is csatlakozott a megállapodáshoz, annak érdekében, hogy még szorosabbra fűzze szakmai kapcsolatait a magyar agráriummal.

A MEGFOSZ célja tagjai versenyképességének támogatása, valamint releváns tagi szolgáltatások biztosítása. Ezen szervezeti célokat a fent megfogalmazott banki lehetőségekkel összehangolva feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a MEGFOSZ által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák.

Comments are closed.