VinCE Magazin

Hódít a ginAnglia és Budapest – két helyszín és két testvérpár, akik addig ügyködtek rézüstjeik felett a ginreceptekkel, míg végül rátaláltak az igazira. Arra, amelyik visszahozza az ízek szabadságát és tisztaságát.

Fotó: moreofwarwick.com

Így született meg a Bebington testvérek Caspyn nevű ginje Cornwall-ban és a Dámosy fivérek első, Opera nevű ginje Budapesten. S hogy ezen kívül mi a közös még a két manufaktúrában? Mindkettő magyar gyökerekkel rendelkezik. Az angliai ginlepárlómester ugyanis egy bajai fiú, akinek régi vágya volt első saját ginjének elkészítése, amellyel nagyapja előtt tiszteleg. Így hát Angliában megalkotta az első magyar gint: az Öreget, amely üdítővel összekeverve megváltoztatja a színét. Mégis melyik összetevő és hogyan módosítja az Öreg gin kék színét rózsaszínre? Milyen hasonlóságokat lehet felfedezni a két testvérpár munkásságában, s milyen különbségeket fedezhetünk fel a különböző ginek ízében?

Mindezt megtudhatjuk, sőt meg is ízlelhetjük A boróka diadalmenete című mesterkurzuson a VinCE Budapest Wine Show első napján, április 25-én.

Előadók

Varsány Ferenc, a HotsyTotsy bár tulajdonosa, bártender

Dámosy Bálint, az Első Magyar Gin Manufaktúra társtulajdonosa (Opera Gin)

Shaun Bebington, a Pocketful Of Stones lepárló alapítója (Caspyn Gin)

Kóstolható tételek

Caspyn Cornish Dry Gin (Pocketful of Stones)

Caspyn Midsummer Dry Gin (Pocketful of Stones)

Opera Gin (Első Magyar Gin Manufaktúra)

Öreg Cornish Dry Gin

 

További információ a rendezvényről a VinCE Budapest Wine Show oldalán érhető el.

Tags: , ,

Comments are closed.