Bíró Lajos és Forgács Zoltán nyitottak maguknak egy „játszóteret” a Belvárosi Piacon: a Champoint 4 Monkeys-t pedig azonnal elfoglalták a pezsgőrajongók. Megyeri Sára beszámolója.

Fotó: Pavel Pogolepov

A Champoint 4 Monkeys – ahol valóban himbálózik négy majom a berendezési tárgyakon – koncepciója a lazaságon, valamint az élet- és pezsgőszereteten alapul: legyen egy hely, ahol reggeltől estig farmerban és minden előzetes rákészülés nélkül lehet jókat champagne-ozni, közben pedig csipegetni a hozzá kapcsolódó Il Mercato Deli vagy akár a piacon található összes többi vendéglátóhely kínálatából. A kirobbanó siker a tulajdonosokat is meglepte: Forgács Zoltán elmondása szerint a létező legrosszabb vendéglátós hozzáállással állították össze az étlapot és az italsort, ugyanis „minden tétel szerelemgyerek”, azaz csak olyan dolgok szerepelnek rajta, melyeket ők is szeretnek.
Ehhez képest már a „soft opening” időszakban kiderült, hogy a közönség hasonlóan nagyra értékeli a pezsgőkön kívül a gint, a rumot és a házikolbászt, és persze azt is, hogy négy-öt féle champagne van nyitva a hűtőben, amelyekből akár pohárral is lehet kérni. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy aki többedmagával ül be, nem egy pohárral kér.
A Champoint saját ételkínálata a snack-vonalat követi: mangalicakarajos, háziszalámis-körözöttes és gravlaxos – azaz saját készítésű pácolt lazacos – szendvicsekből és Bíró Lajos bizarr melegszendvicséből áll, de ha egy nagyobb társaság előre jelzi az igényét, komolyabb menüt is főznek a számukra. A hirtelen felindulásból pezsgőzőknek pedig a teljes piac kínálatából áthoznak bármit a speciality kávétól az osztrigáig, méghozzá pontosan ugyanazon az áron, amelyen a szomszédok kínálják.

Fotó: Champoint 4 Monkeys – Facebook

A pezsgőfal lenyűgöző: pillanatnyilag 32 champangne és 10 pezsgő szerepel az itallapon, de a kínálat folyamatosan változik és bővül. Ahogy a nyitott palackok is: érdemes tehát mindig rákérdezni, hogy éppen mit lehet pohárral is megkóstolni: könnyen előfordulhat, hogy épp a hét-nyolc magnum palackos tétel egyikét. Méghozzá bármikor: a Champoint 4 Monkeys-t ugyanis Lajosék a „koraestig tartó reggelik” helyszínének szánták.

Mi viszont azt mondjuk: szép dolog pezsgőt reggelizni, de olyat mégiscsak nagy ünnepek alkalmával tesz az ember – champagne-t uzsonnázni viszont legalább olyan vagány! A Champoint ugyanis pont erre csábít: hogy a nap utolsó megbeszélését vagy a munka utáni gyors baráti összefutást ide szervezzük és laktózmentes latte helyett Alfred Gratient rendeljünk.
Ráadásul a hely adottságaiból fakadóan attól sem kell tartani, hogy nagyon elszabadulnának a hétköznapok: a piac ugyanis csak este 6-ig tart nyitva.