Burgenlandban a jó idő magával hozza a boros rendezvényeket is. Tavasszal a Fertő tó környékén szinte minden hétvégén több helyszínen várják a borbarátokat a különféle események.

A programsorozat nyitánya március 29–30-án, majd a következő hétvégén is az illmitzi (Illmic) tavaszi séta. Délelőttönként a Fertő tó környéki nemzeti parkba szerveznek túrákat, délután pedig nyitott pincék várják a borbarátokat.

Április 12-14-én Apetlonban (Mosonbánfalva), valamint Golsban (Gálos) lehet majd kiváló borokat kóstolni. Az előbbi helyen hat, míg Gálosban több mint nyolcvan pince tárja ki kapuit a vendégek előtt.  Akik pedig úgy gondolják, azok április 13-án átruccanhatnak a tó túloldalára, Purbachba is (Feketeváros), ahol ugyancsak lehetőség nyílik majd a borkóstolásra.

A húsvét utáni hétvégén április 26-28-án Podersdorban (Pátfalu), Ruston (Ruszt), Joisban, Weidenben (Védeny), Oggauban (Oka) és St. Andräben (Mosonszentandrás) várják majd boros programok az érdeklődőket.

Május 4-5-én Dél-Burgenland is bekapcsolódik a sorozatba, ahol az idén immár hetedik alkalommal tárják ki pincéik kapuit borászok a bor szerelmesei előtt. Rechnitztől (Rohonc) Eisenbergen (Csejke), Deutsch Schützenen (Németlövő) és Moschendorfon (Nagysároslak) át Eltendorfig (Ókörtvélyes) mintegy hetven borász háromszázötven bora közül válogathatnak majd a túrázók.

További információ és részletes program ide és ide kattintva érhető el.