Örömmel tudatjuk, hogy a magyarországi kézműves sörforradalmat követően a magyar alternatív zenekarok egy része úgy döntött, hogy kifejezetten a minőséget keresi, amikor saját sörben kezd el gondolkodni. Az elmúlt egy év három kedvence egyértelműen az Ivan and the Parazol, a Quimby és a Hangember söre.

MONYO Brewing x Ivan and the Parazol:  Exotic Post Traumatic (Strawberry Brut Ale, 4.6% ABV)


“A sörkülönlegességek kedvelőjeként és fogyasztójaként a zenekar már nagyon régen szeretett volna valamilyen ehhez hasonló együttműködést egy főzdével. A MONYO Brewing több szempontból is a legjobb lehetőségnek bizonyult. Alapvetően szerettük volna ha a lemez köré egy olyan kíséret kerül, ami az összes érzékszervet igénybe veszi: a zene a fülnek, a klipek és fotók a szemnek, az ízlelőbimbóknak pedig egy saját sör. Sok közös gondolkodás után a viszonylag újnak mondható Brut Ale típusra esett a választás, ami valahol félúton van a pezsgő és a sör között – ezzel is utalva az album borítójára. Az alapból is különleges főzetet a rengeteg belekerülő eper bolondítja meg, ettől lesz benne egy olyan kettősség, mint magában a lemezben. Édes, de mégis savanyú, világos, de nem átlátszó, erős de mégis könnyed, így lett Exotic Post Traumatic.” – mondja Vitáris Iván.

Hangember x Brewthers: Hangembeer (Golden Ale, 5% ABV)

A Hangember formáció 2018 telén döntött úgy, hogy limitált szériás, saját sörrel ünnepel, a címkén Kemény István idézetével: “Szavakba öntjük a közös eszmét, ami csak annyi, még igyunk!”

“Pár jóbarátunk már egy ideje űzi a zeneipari tevékenységét és a tavai évet egy közös produkcióval zártuk le. Ennek az egyik vívmánya a könnyen iható Golden Ale típusú sörünk, amit egy kevés hidegkomlóval bolondítottunk meg. A Hangembeer azoknak is jó választás, akik még csak most ismerkednek a kisüzemi sörök világával, ízében enyhe édesség kiséri a komlók aromáját. Jóval zamatosabb, gyümölcsösebb a lager söröknél.” írja a Brewthers sörfőzde csapata.

MONYO Brewing x Quimby: Az ördög magyar hangja (Pale Ale, 6,1 ABV)

„Az egész azzal kezdődik, hogy mi felfedezzük a kreativitást egy csomó minden másban is, mint a saját zenénkben” – mondja a sajtóanyagban Kárpáti József Dódi, a Quimby trombitása, aki a zenekarból projektfelelősként az ízvilág meghatározásától kezdve a kóstolásokon át, egészen a sörfőzésig, mindenből kivette a részét, például malátát roppantott és adagolta a komlót a sörhöz. „Néhány kismennyiségű (10-20l) házi tesztfőzet után elhatároztuk, hogy a sörforradalom zászlóshajóját, az India Pale Ale-t választjuk. Ezt az IPA-t egy Mosaic komlóval főztük és hidegkomlóztuk, aminek eredménye egy nagyon friss, illatos, citrusos és markánsan keserű sör” – mondja a sör ízvilágáról Németh Antal, a Monyo sörfőző mestere.