VinCE Magazin

Frissítő boros programok májusraPohárral Egerben: Egri zenészekkel

„A bor és a művészet mindig is összhangban volt egymással” hirdeti az esemény. Május 3-án 17 órakor zenés-verses borsétára invitál mindet Eger városa (az Érseki Palotától a Gárdonyi térig) ahol minden művészt egy, a produkció hangulatához illő bor követ. Megtudhatjuk például, hogyan működik együtt a rézfúvós és a Nyolcas Rajnai Rizling, vagy, hogy milyen vers után esik jól igazán egy St.Andrea pezsgő. Természetesen Bikavér is lesz.

Villányi BorZsongás

Tavasz van, zsong, zsizseg az egész borvidék május 3 és 5 között. A BorZsongáson a pincék, udvarok, teraszok is megtelnek zenével, tánccal, színes programokkal. Lesz jazz, pop, akusztikus koncertek és más;  stand-up, kézműves műhelyek, gyermekprogramok; dűlő- és pincetúrák futva, sétálva, két keréken vagy traktoron; különleges, egyszeri borkóstolók, halnapok, grill partik. Zsongjunk együtt, vár a tavasz!

III. Borvár a Siklósi Vár teraszán

„A múlt illata, a jelen zamata és a jövő dallama.” hirdeti a szlogen. Május 25-én este 18 órától Villányban ismét megrendezik a Borvárt, ahol a helyi borászatok mellett gasztronómiai és kézműves kiállítók is várják a vendégeket: a Vár és a Sky bar pedig lélegzetelállító panorámát és zenét ígér.

 


Pilisi Borzengés

Idén ötödik alkalommal rendezik meg a Pilisi Borzengést, május 25-én, ahol pilisi pincészetek borait kóstolhatják a látogatók, élvezhetik a helyi hagyományörző – és zenei egyesületek műsorát, néptáncbemutatót és kézművest vásárt is, este pedig „Zengőbálba” torkollik a fesztivál.

 


Avasi Barangolás

A civil szervezetek összefogásával szerveződő, a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését célzó Avasi Barangolás idén is három napon át várja a látogatókat, május 9-11. között. A rendezvény első napja szakmai nap lesz, ahol borászok és szakértők tartanak előadásokat, bemutatókat. Pénteken és szombaton a már megszokott módon az avasi pincesor teljes területén, a Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával. A zenei programokat kereső borangolók számos színpad ingyenes koncertjei közül válogathatnak. Lesznek pódiumbeszélgetések, színházi előadások, a gyerekeket pedig több ponton is gyerekprogramok várják majd.

 

Tags: , , ,

Comments are closed.