Az éttermi élmény a látvánnyal kezdődik, ami nemcsak az ételek, de a borok esetében is maximálisan igaz, hiszen a boroskehely már formájával ígérheti az illatok és zamatok páratlan élményét.

A poharakat az asztalon a borrajongó először is azért veszi szemügyre, hogy ellenőrizze, megfelelőek-e: ha tiszták, átlátszóak, nem túl vastagok, akkor alkalmasak a bor kóstolására. Azonban néha olyan darabokkal találkozunk, amelyeket azonnal izgalommal veszünk szemügyre, hiszen könnyedségükkel, eleganciájukkal messziről hirdetik, hogy tervezőjük heteket-hónapokat töltött azzal, hogy poharában a legkülönlegesebb borok tündökölhessenek. Ilyen a Chef&Sommelier és a les Sismo designügynökség együttműködéséből született Macaron Fascination pohársorozat is, amelynek minden darabja egyedi, szokatlan, mégis tökéletesen funkcionális formát kapott. A hagyományos kelyhektől való eltérés sosem öncélú, az extravagáns ívek a bor élvezetének magasabb fokát szolgálják. Ugyanakkor meghökkentő formájukkal remekül kiegészítik egy fine dining étterem különleges, akár egyedi tervezési tányérjait, evőeszközeit is. A Macaron Fascination poharakban a bor és az oxigén találkozásából születő illatok teljes komplexitásukban érkeznek a vendég orrához, a bor pedig lágy és kerek érzetet ad a szájba, hiszen a pohár kialakítása nem engedi, hogy a túl erős savérzet elrontsa élményünket.

Higgyen a szemének és az orrának!

Próbálja ki április 26-án 16 órakor a VinCE Budapest Wine Show-n, mennyire különböző élményt jelenthet ugyanaz a bor különböző poharakból kóstolva! A Tallér Co. workshopján Kovács Ádám, a Tallér Co. kereskedelmi vezetője és Kovács József, a TG Italiano sommelier-je mutatja be, mit tud az igazi borélményhez adni egy tökéletesen megtervezett pohár.

Kóstolósor

  • Nahalkó Pincészet, Villányi Merlot 2016
  • WILLA WANDA, Egri Pinot Noir 2015

A poharak

  • Sequence
  • Macaron Fascination
  • Open Up

További in információ a rendezvényről itt, jegyek pedig itt érhetők el.