Áprilisi számunkban balatoni vöröseket teszteltünk, és arra jutottunk, hogy nemzetközi értelemben is kiváló irányba tartunk: élvezetes, modern stílusú borok kerültek elénk, ahogy Bálint László fogalmazott. Kifinomult egyéniségek és szép, gyümölcsös tételek: teljes áprilisi tesztünket online is átböngészhetik!

A Vince-díjas, ötcsillagos borunk ezúttal Villa Tolnay Csobánc Cabernet Franc-ja volt. Érett, mély gránátalma színnel operál és intenzíven gyümölcsös, málnás, áfonyás, fekete cseresznyés illat jellemzi. Vagány, karakteres bor, vibráló savakkal, ízében is sok fanyar gyümölccsel, és hordófűszerekkel, ánizzsal és csokoládéval.  Nagy örömünkre rengeteg négy csillagos, azaz kiváló bor is született: köztük például shirazzal, merlot-val, cabernet franccal és kékfrankossal.

Tomori Zsófia, Török Csaba, Vasa Zoltán, Figula János, Sue Tolson, Bálint László, Osváth István, Romsics László, Baranyai Péter


Azért nem minden tétellel voltunk elégedettek: Romsics László szerint élvezetes, hogy sok borban finom, élénk a savtartalom, azonban a hordóhasználatban nem minden termelő találta meg az optimálisat: Baranyai Péter is arról számolt be, hogy az egyébként komoly és szép gyümölcsös jegyeket mutató tételek mellett volt egy-kettő, ahol kicsit túlzó a hordóhasználat.