VinCE Magazin

Pezsgőkonferencia nagyszerű champagne-i előadókkalMájus 30-án a hazai (és nemzetközi) pezsgővilág nagyjai Etyeken gyűlnek össze, hogy bemutatkozzanak és szakmai vitát folytassanak egy önálló konferencián. Eljön többek között a Ruinart-ház borásza, Louise Bryden és bejelentkezik a champagne-i Bruno Paillard is.

Ideje, hogy a pezsgőkészítés hazai és nemzetközi legjobbjai is bemutatkozzanak egy önálló konferencián Magyarországon, hiszen egyre figyelemre méltóbb pezsgők készülnek, ugyanakkor el kell ismernünk, hogy a pezsgőkultúra építésében, ápolásában van még teendőnk. A Borjog és Bormarketing Konferencia mintájára a szervezők egyik fő célja éppen az, hogy ezzel a témával ismét megszólítsák az ágazat véleményformálóit.

A Rókusfalvy Pál és dr Prónay Bence által szervezett konferencia fontos témákat ígér az ágazat jelentős képviselőitől, itt lesz például a pezsgővilágbajnokságon, vagyis a Champagne & Sparkling Wine World Championships-en legeredményesebb magyar pincészet, a Kreinbacher Birtok a szakmai vezetője, Bodorkós Norbert, vagy a szintén több aranyéremmel büszkélkedő Kárásztelek Pezsgőpincészet társtulajdonosai, Kovács Zoltán és Rábai László. A pezsgőkészítés eredetvédelmi kérdéseiről Gál Péter, az Agrárminisztérium főosztályvezetője és Hernyák Tamás etyeki borász is beszélnek majd. A pezsgőkészítés borászati oldalával a champagne-i Ruinart-ház borásza, Louise Bryden és a pezsgőivel is rengeteg elismerést begyűjtő dél-balatoni borász, Légli Ottó is foglalkozik előadásában. A Technológia vs. Terroir kerekasztalbeszélgetésen pedig többek között olyan pezsgőmesterek is részt vesznek, mint Szigeti József vagy Koczuba Róbert.

Az etyeki Rókusfalvy Birtokon megrendezendő esemény programterve már elérhető, és a jelentkezés is elindult a pezsgokonferencia.hu oldalon.

 

Tags: , ,

Comments are closed.