Úgy tűnik, ez a nyár sosem fogy ki az újabb és újabb izgalmas programokról, amik a borról, a zenéről és a felszabadultságról szólnak.

 

Sabar Blues (július 5-6.)

A badacsonyi Sabar Borház a kétnapos nyári fesztiválján idén is igényes blues zenével vár neves fellépőktől, ezenkívül élménydús Sabar borokkal és streetfood jellegű finomságokkal csábítja az érdeklődöket. A szombati közös örömzenélésbe bárki becsatlakozhat, akinek van hangszere és előzetesen jelzi ezt emailben a szervezőknek. 

Országos Trófea-premier Budapesten (július 1.)

A Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje idén elnyerte az International Wine Challenge, a világ egyik legbefolyásosabb borversenyének legmagasabb elismerését, a Trófea-díjat. A világ top 150 tétele közé került bor országos bemutatóját július 1-én, Budapesten tartják, a Kóstolom Borbárban. Délután 1-től 6-ig a sajtó és a szakma, este 7-kor pedig a közönség találkozhat vele. A premier egy különleges kóstoló, amelyen a többi bor is a világ élvonalába tartozó, nemzetközi díjakkal, köztük IWC aranyéremmel elismert tétel.

II. Agárdi Borpart (június 28-29.)

Egy méltatlanul elhanyagolt, ugyanakkor fantasztikus fürdőhely és pincészet-paradicsom várja a szórakozni vágyókat holnap és holnapután! Bor, víz, zene, és olyan tavi hangulat, amiért mindenképpen megéri utazni egy kicsit. Egy igazi nyárindító boros fiesta a Velencei-tó partján, 15 pincészettel (köztük például a Babarczival, a Borbéllyal és a Csóborral) és 9 fellépővel, akik ingyenes koncertet adnak a két nap alatt. A fellépők és a borok is nagyrészt helyiek, így nem csoda, hogy az esemény lassan hagyománnyá válik Gárdonyban.