Nincs mentség, ideje kiszabadulni a természetbe, a vízpartra vagy a parkokba és beszívni a D-vitamin mennyiséget, amire hónapok óta nem volt lehetőségünk, venni egy poharat a kezünkbe, és a kiváló borok mellé jó zenét vagy verseket hallgatni! Irány a kultúra!

Szőlővirágzás dűlőtúra (június 8.)

A Sziegl pincészetnél úgy saccolják, hogy a pünkösdi hosszúhétvége éppen egybeesik majd a szőlő virágzásával. Ha nem láttad még virágba borulni az ültetvényeket, de szeretnéd, akkor várnak Téged is szeretettel egy kis túrára! A 6–7 km-es dűlőtúra során mesélnek a borvidék adottságairól, kínálnak 2-3 pohár bort a bejárt területekről és pár mellé való falatkát a piknikkosárból.

Szekszárdi Nyitott Pincék (június 7–10.)

A Szekszárdi borvidék borászai tartják a hagyományt, és a pünkösdi hosszú hétvégén nyitott pinceajtókkal és jó borokkal várják az érdeklődőket. Idén tizenkilenc nyitott pince járható végig, minden borász borkóstolóval, pincelátogatással, változatos egyéni programmal várja a borbarátokat.

Tokaji Bornapok (június 7–10.)
Tokaj főtere és sétálóutcája benépesül a Bornapok alatt: a hagyományokhoz hűen Hegyalja minőségi pincészetei kínálják jobbnál jobb boraikat a belvárosban, amihez számos helyi borász is csatlakozik a nyitott pincék programban. A főtéri színpadon ebben az évben a jazzre helyezik a hangsúlyt a szervezők.

VIII. Gere Jazz – funky Villányban (június 14–15.)

A nyolcadik Gere Jazz fesztivál a villányi Gere Attila Pincészetnél idén nyáron a stílus egyik legvidámabb és legfesztelenebb irányzatával, a funkyval várja a látogatókat. Az igazi nyári funky-életérzés visszaköszön a villányi garden party hangulatában, ahol a Gere-borok és a gasztronómiai finomságok mellett az új arculatot kapott Gere Frici és a belőle készülő italok biztosítják a pezsgést, és hűen tükrözik a ‘70-es évek glamúrját.

Balatoni Hal-és Borünnep (június 7–10.)

Ismét Hal- és Borünnep Balatonfüreden! A kezdeményezés mára Balaton-felvidéki és kisrégiós ünneppé alakult, ahol egy jó pohár bor mellett cserélhetnek eszmét a látogatók. A programok Füred mellett Paloznakon is zajlanak, a borbemutatókhoz és borkóstolókhoz remek koncertek, gyermekprogramok és számos más rendezvény is kapcsolódik.

Gál Tibor piknik (június 22.)

Ifjabb Gál Tibor borász Egerben túrát vezet a szőlőben, hogy aztán a Síkhegyen, a nagy fa tövében piknikezzen és beszélgessen munkatársaival és vendégeivel. Igazán személyes, könnyed nyári programnak ígérkezik, ami bőven túlmutat egy szerű pincelátogatáson!