VinCE Magazin

Budapest szőlőskertje – Etyeki pezsgők és fehérborok tesztjeVirágba borult fák, mesebeli éttermet rejtő présház, patinás és 21. századi pincék szimbiózisa: júniusi tesztünket az Öreghegy idilljében, a Haraszthy étteremben tartottuk. s ahogy más években, tesztelőink jórészt Etyeken is helyiek voltak.

Szabó Edit, a Borsmenta főszerkesztője és a „Gyengébb? Nem!” c. könyv szerzője szerint „A kóstoló azt mutatta, hogy érdemes figyelni erre a borvidékre, tele van titkos kincsekkel, és van még benne jócskán potenciál.” Pezsgőkedvelő, ezért különösen örömteli volt számára, hogy ennyi ígéretes buborékos italt kóstolhattunk.

Pázmányi Dániel, Nádas Szilárd, Gézárt Anna, Mérész Sándor, Szabó Edit, Urbán Vivien, Kukola Zoltán, Romsics László

 

Ahogy Kukola Zoltán, a Törley Pincészet borászati és integrációs vezetője írta a tesztről, „A markáns savtartalom mint etyeki karakter egyértelműen megjelent a kóstolt tételeknél. Hogy ezt a készítője miképpen moderálta, az már nagyobb különbségeket mutatott. A borok, pezsgők tisztaságával túlnyomó részben nincs probléma, ami a helyi borászok felkészültségét dicséri”.

A legmagasabb pontszámot elért etyeki bor ezúttal az Etyeki Kúria 2018-as Sauvignon Blanc-ja lett, illatában bodzás, fehér virágos, fehér húsú gyümölcsökkel, ízében finom citrusokkal, grapefruittal, egressel. A dobogó második helyén a Haraszthy Pincészet 2017-es Sauvignon Blanc-ja áll, a harmadik helyen pedig az Anonym Pince 2018-as Frazírja.

A VinCE Magazin júniusi számában, illetve itt online az összes kóstolt tétel értékelése végiglapozható!


Tags: , ,

Comments are closed.