Az elmúlt években, Debrecen nyári programjainak szerves részévé vált a Tiszántúl gasztronómiai csúcstalálkozójának számító Debrecziner Gourmet Fesztivál. Az idén 4. alkalommal megrendezésre kerülő esemény, június 14 és 16 között várja az újdonságokra és az ínyenc falatokra fogékony közönséget.

Ahogy azt a szervezők ígérik, ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség és Debrecen legjobb éttermeit találjuk meg a Nagyerdőben, a derecskei Almavirágtól, a rácalmási Jankovich Kúrián át, az elmaradhatatlan encsi közönség kedvenc, Anyukám Mondtáig, de találkozhatunk az idei Bocuse d’Or szakácsverseny 12. helyezettjének, Pohner Ádámnak az ételeivel is a balatonszemesi Kistücsök standján. A fine dining mellett helyet kapnak a street food környékbeli képviselői is, így a miskolci Zip’s Beer & Foodtrucks, valamint a debreceni Wok To Box és a Keszegsütő. A chilipaprika szerelmesei pedig a Sárréti Chilifarmnál tesztelhetik, hogy mennyire bírják a csípőset.

Az édes életet sem kell nélkülözni ezen a nyári hétvégén, mert a helyi Mákvirág és Kiss Virág cukrászdák mellett, a nagynevű váci Mihályi Patisserie is csatlakozik a kiállítók népes táborához, újraértelmezett klasszikusaival. Idén először jelenik meg a Panificio il Basilico, ahol kovászos lepénnyel és Szabadfi Szabolcs híres virágfánkjával is találkozhatunk, az évszakhoz illő ízekben.

A fővárosból olyan nevek csatlakoznak, mint a honi orosz konyha origójának számító Arany Kaviár, a modern, házias ízeket nagyszerűen tolmácsoló Gléda Vendéglő és a Ruprecht László nevével fémjelzett Pannónia Gasztrohajó.

Az évszázados fák árnyékában könnyed felfrissülésre vágyó látogatók ezúttal is széles borválasztékból szemezgethetnek, a Bortársaság, a DiVino és a Zip’s brewhouse standjainál. A gasztro-hétvége legjobb kiállítója ezúttal is közönségszavazás útján kerül majd kiválasztásra, és Rácz Róbert szobrász alkotásával távozhat az utolsó napon.