E havi tesztünkre azokból az országokból kértünk be nyárra is ideális, könnyebb borokat, ahová a legtöbben járnak nyaralni Magyarországról. Tenger vagy tópart, hegyi túra vagy óvárosi séta – bármi legyen a cél, a helyi gasztronómiával és persze a borokkal való ismerkedés idilli lezárása a napnak. Mi pedig segítünk eligazodni a kevésbé ismert szőlőfajták közt, megtalálni az ideális vacsorabort, hogy külföldön is könnyű legyen kiválasztani a legjobb pezsgőt a naplementéhez. 

A tesztünkön képviseltette magát Rioja és Rueda borvidék Spanyolországból, Veneto és Toscana Olaszországból, Burgenland és Kamptal Ausztriából, Isztria és Dalmácia Horvátországból, Peloponnészosz és Drama Görögországból, végül Provence és Loire Franciaországból: igyekeztünk a lehető legtöbb csodát hazahozni az olvasóknak Európai borkülönlegességek közül.

Ahogy Sue Tolson nemzetközi borakadémikus, a WineSofa managing editora fogalmzazott, “Nagyon érdekes borsor volt a borstílusok széles választékával, a könnyed, akár buborékos tételektől a komplexebb terroirborokig. Nagyszerű látni, milyen kiváló borok készülnek a mediterrán térségben. A teszt remek lehetőséget biztosít, hogy szélesítsük a nézőpontunkat, s hogy új szőlőfajtákat, stílusokat fedezzünk fel.”

 

Filákovity Dusán, Romsics László, Krasznai Zsófia, Ujvári Vivien, Sue Tolson, Kundermann Gergely, Rein Krisztián

A teszt elérhető most már online is: