VinCE Magazin

Bajnokok Ligája: Presztízsvörösborok tesztjeNagy meccs csodás játékosokkal és háromszoros gólörömmel. A VinCE Magazin augusztusi számában magyar csúcsvörösborokat kértünk, a pincészetek presztízsborait, olyan tételeket, amelyeket öröm adni és kapni, amelyeket nem bontunk ki azonnal, hanem várunk a jeles alkalomra. Rendkívül magas minőség, összetettség, elegancia és finomság jellemzi ezeket a borokat, nem véletlen, hogy ez a magazin első olyan tesztje, ahol a sor végén is négycsillagos bor áll.

A legjobb csúcsvörösborok közül három is kiérdemelte az ötcsillagos értékelést, azaz a VinCE-díjat: a Sauska Pincészet 2015-ös Cuvée 7 Siklós bora, a Vylyan Pincészet 2012-es Duenniuma, illetve a Kovács Nimród Pincészet 2011-es NJK-ja.

Ahogy Szittnyai Zalán, a Zwack Izabella Borkereskedés borszakértője megjegyezte a teszt kapcsán: „Számomra meglepő volt, hogy a kóstolt borok jó része nem a korábban megszokott túlextrahált, túlhordózott stílusban készült. Remélem, kezdünk a tartalmas, de elegáns stílus felé menni, ami sokat segít a borok ihatóságán!” Orosz újságíró vendégünk, Szergej Panov jó ideje intenzíven ismerkedik már a magyar borvilággal, és nagyon elégedett volt a sokszínű presztízsvörösekkel: „Nagy hatással volt rám a stílusok sokfélesége: a loire-i cabernet franc-ok és a napai cabernet sauvignonok rajongói is megtalálják kedvencüket. Élmény volt ennyi érett bort kóstolni, és igazi felfedezés volt, milyen nagyszerűen működik a syrah a házasításokban” – írta a teszt végén.

Tesztelőink: Ipacs Szabó István, Romsics László, Dr. Konkoly Mihály, Dobos Tamás, Szittnyai Zalán, Bajkai Zsolt, Ercsey Dániel, Sergey Panov, Tatiana Ryabokoneva, Bárczi-Elek Ágnes, Csorba Gábor

Comments are closed.