VinCE Magazin

A borvilág is díjazza a fenntarthatóságot Újabb szervezett csatlakozott a The Drinks Business Green Awards díjának támogatóihoz: A ProWein is a Green Awards partnere lesz 2019-ben. A díj felhívja a figyelmet az italkereskedelem zöld kérdéseire, és jutalmazza azokat, akik meghatározó eredményt érnek el a környezetvédelem területén. A Green Awards-t már eddig is olyan kiemelten fontos vállalkozások támogatják, amelyek a fenntarthatóságot helyezik a működésük középpontjába, köztük a Jackson Family Wines a Pol Roger Portfolio és a világ legnagyobb parafa-forgalmazója, az Amorim. 

 

Szerencsére a fenntarthatósággal és az organikus borokkal kapcsolatos témák egyre fontosabbá válnak a boripar számára. A ProWein Európa egyik legfontosabb borvására, és az ott kiállított természetes borok száma az elmúlt évtizedben több, mint kétszeresére nőtt: 2009-ben csupán 130, míg idén már 290 organikus borászat szerepelt a kiállítók között. A ProWein 2017-ben elindította az Organic World nevű szekcióját olyan nevekkel, mint a német ECOVIN, Bioland és Demeter, az olasz DiVIBIO és FIFI, valamint a francia Nature és BioDyvin. Ráadásul idén az éghajlatváltozás a ProWein nagyszabású éves kutatásának tárgya, amely novemberben jelenik meg. A Prowein Business Report névre keresztelt tanulmányban több, mint 2000 boripari szakértő véleményét kérte ki a nemzetközi borpiacokról és trendekről, valamint az éghajlatváltozásról és annak a boriparra gyakorolt hatásáról. 

A ProWein Business Report eredményeit november 21-én mutatják be a ProWein Media Summiton Geisenheimben, amiről a VinCE Magazin is beszámol majd decemberi számában.

Comments are closed.