Kimagasló teljesítmény mindenféle értelemben: a BMW X3 M modellek a másodperc törtrésze alatt repítik el eddig ismeretlen magasságokba a pulzust és a vezetési élményt. Fedezze hát fel az erős érzelmi töltettel rendelkező sportautókat, amelyek a BMW X3 kalandvágyó szellemiségét a BMW M exkluzivitásra való törekvésével ötvözik. A döntés az Ön kezében van: a BMW X3 M különleges versenyautós génjeivel és a legmagasabb szintet képviselő dinamizmusával indul harcba – amely dinamizmus még tovább fokozódik a bármilyen útfelületen és a versenypályán is maximális teljesítményt nyújtó BMW X3 M Competition esetében. A BMW X3 M40i és a BMW X3 M40d pedig a teljesítmény, a kényelem és a hatékonyság rendkívüli módon kiegyensúlyozott összjátékát valósítja meg.

A BMW X3 M Competition két darab turbófeltöltővel, nagy precizitású befecskendezéssel és Valvetronic szelepvezérléssel ellátott 3,0 literes, pörgős M TwinPower Turbo motorját teljes egészében a nagy teljesítményre tervezték. A számok önmagukért beszélnek: 510 LE (375 kW), 600 Nm nyomaték és 4,1 másodperces 0–100-as sprintidő

A BMW X3 M Competition dizájnja önmagában is egy erőteljes kinyilatkoztatás. A nagyméretű légbeömlőkkel ellátott, tekintélyt parancsoló orr-résztől a jellegzetes, vízszintesen futó vállvonalon és a látványos, a méhsejtmintás diffúzorral rendelkező hátsó lökhárítón át az atletikus arányokig és az M dizájnelemekig minden azt szolgálja, hogy már első pillantásra nyilvánvalóvá váljon a BMW X3 M Competition teljesítménypotenciálja.

A dizájn, amely csak úgy sugározza magából a színtiszta dinamizmust: elöl és hátul, valamint belül is exkluzív dizájnelemek és atletikus arányok utalnak a BMW X3 M40i és a BMW X3 M40d sportos ambícióira.