A Borfesztiválra nemcsak a borászok készülnek újdonságokkal – itt kóstolhatja a nagyközönség először azt a különleges kávét is, mellyel a Julius Meinl, a kávékultúra úttörője több mint másfél évszázados hagyományait ünnepli. 

Az 1862 PREMIUM nevében az évszám arra utal, amikor a Julius Meinl elsőként kezdett pörkölt kávét árusítani, a kétséges kimenetelű otthoni pörkölés helyett így ideális minőségben vihették haza a kávérajongók az illatos kávébabot. A kávépörkölés tehát szakértő kezekbe került, s ezzel a kávé élvezetének egészen új dimenziója nyílott meg.

A Julius Meinl az 1862 PREMIUM-hoz a 100% Arabica alapanyagot legjobb termőhelyekről szerzi be, ám a keverék pontos összetétel annyira titkos, hogy csak a család tagjai és a legtapasztaltabb munkatársak ismerhetik. A válogatott kávébabok keverékhez tökéletesen illő pörkölési eljárás garantálja a jellegzetes, egyedi ízélményt – a csokoládés ízt és testességet. A tökéletes csésze kávé érdekében az 1862 PREMIUM csakis frissen őrölve készül, sőt ehhez egyedi kávéőrlő berendezést is terveztek – már csak ráadás, hogy áramvonalas és természetesen Meinl-piros színű is.

A Julius Meinl 1862 PREMIUM kávéja a Budapest Borfesztiválon az Oroszlános udvarban kóstolható.