Nemzetközi borakadémikusok, egy sommelier-bajnok és az Auchan VinCE-teszteken edződött csapata vakteszten kóstolt együtt 43, jórészt francia bort, melyekből a magazin szigorú szabályai szerint választottuk ki a legjobb 20-at – ezeket jó szívvel ajánlunk az Auchan nemzetközi választékából!

Magyarországon örvendetesen sok magyar bor fogy – viszont a világ borait általában kevéssé ismerik a hazai borfogyasztók, éppen ezért érdemes megragadni a lehetőségeket, és minél többet megkóstolni belőlük. A VinCE-tesztek előkészítésekor évek óta tapasztaljuk, hogy az Auchan nemzetközi választékában egyaránt találunk kiváló ár-érték arányú tételeket és igazi különlegességeket, elsősorban Franciaországból, de az egész világból. Ezért is örültünk az Auchan megkeresésének, hogy a VinCE bortesztjeinek megfelelően nemzetközi borakadémikus szakértőkkel kóstoljuk végig a nemzetközi választék újdonságait.

„Ez a kóstoló a különböző stílusok, szőlőfajták és ízek találkozója volt – írta a kóstoló után Fabók Mihály háromszoros magyar sommelier-bajnok. – Izgalmas összehasonlításokat lehet tenni velük és a kiváló magyar borokkal. Senki nem fog unatkozni!”

KRASZNAI ZSÓFIA, NAVRATIL TIBOR, BÁRCZI-ELEK ÁGNES, ZAHÍR ZIDELKHIL, FABÓK MIHÁLY, DOMIÁN EMESE, BALOGH-FAZEKAS ÁRPÁD, DR. FIÁTH ATTILA

„Nem volt minden esetben kiegyensúlyozott a minőség, de számos kiváló, típusos borral találkoztam. Ennek a válogatásnak a segítségével bátran lehet ismerkedni a világfajtákkal és a nemzetközi stílusokkal” – mondta a borokról  Krasznai Zsófia, a Nemzetközi Borakadémikusok Magyarországi Egyesületének alelnöke.

Az Auchan borvására október 22-ig tart, az ajánlott borok addig kaphatók a tesztben szereplő árakon az áruházakban.