A hip-hop és a champagne rajongóinak is izgalmas hír volt, hogy Jay-Z 2014-ben megnövelte tulajdonosi részesedését az Armand de Brignac Champagne-ban. Saját termékcsaládját Ace of Spades-nek nevezte el, a champagne-okat pedig most a Decanter borszakírói is végigkóstolták.

Az Ace of Spades-et kifejezetten party champagne-ként tartják számon, illetve arról is híres, az egyetlen olyan champagne, amely 30 literes, „Midas” palackos kiszerelésben is elérhető. De az elképesztő hype-hoz képest, mely Jay-Z személyének köszönhető, mennyire jó ez a champagne valójában? Hiszen, végül is a Cattier-család készítette, amely 1763-ban alapította Champagne-házát, még a francia forradalmat megelőzően. „Ha figyelmen kívül hagyjuk a csillogó-villogó csomagolást és a magas árat, a palack tartalma valójában kifejezetten lenyűgöző” – mondta a Decanter korábbi tesztkoordinátora, Christelle Guibert 2016-ban. 

Az Armand de Brignac az egyik legdrágább pezsgőmárka a piacon, a 100%-ban pinot noirból készült blanc de noirs péládul 695 fontba, (azaz 257 ezer forintba) kerül. 

A Decanter tesztjén a kóstolt champagne-ok 90 pont feletti értékelést kaptak, a legjobban (96 ponttal) két blanc de noirs pezsgő szerepelt. A Blanc de Noirs A3 2019 szeptemberében került piacra az Egyesült Királyságban. Összesen 3535 palack készült belőle. Április 9-én degorzsálták, az alapbor házasításához (assamblage, ezt jelzi az A a pezsgő nevében) pedig a 2009-es, 2010-es és 2012-es évjáratokat használták. „Elképesztő gourmet-bor, gazdagsággal, intenzitással és hosszúsággal, amely mégis könnyed” – jellemezte az Armand de Brignac pincemestere, Jean-Jacque Cattier. A másik 96 pontos pezsgő az A2 Blanc de Noirs volt, mely a 2008, 2009 és 2010 évjáratok házasításával készült, és 2016-ban degorzsálták. 

A teszteredmények itt böngészhetők:
https://www.decanter.com/wine-reviews/france/champagne/armand-de-brignac-ace-of-spades-rose-champagne-france-19331