Megérkezett a Miele új, 7000-es generációja, ami minden eddiginél intelligensebb és lenyűgözőbb megoldásokat tartogat, mind design, mind technológia területén. Hálózatra kapcsolható készülékek és a gondolatainkat már előre ismerő gépek jellemzik ezt a generációt, amelyet a Miele beépíthető konyhai eszközei alkotnak. A reggeli kávémat a Miele kiállítótermében költhettem el, amely egy szenzációs, tabletről irányítható kávéfőző segítségével készült.

https://youtu.be/JT3VF7M9ATIA Miele 5-6 évente újítja meg a beépíthető konyhai eszközeit design és funkció szempontjából: a 7000 egy kreatív és innovatív generációja a felsőkategóriás háztartási készülékeknek. A teljes felületű indukciós főzőlap lenyűgöző látványt nyújtott. A tökéletesen letisztult üveglapon semmilyen gomb vagy számsor nem található, egészen addig, amíg nem helyezünk el rajta egy edényt. Ekkor felvillan a számsor, amelyen beállíthatjuk a teljesítményt. A főzőlapon egyszerre hat edényt helyezhetünk el, melyeket szabadon mozgathatunk, a technológia leköveti a mozgást, és a teljesítményt is megjegyzi. A főzőlapon egyáltalán nincsenek előre megrajzolt zónák, az edényeket szó szerint bárhová helyezhetjük, ez pedig a Miele egyéni fejlesztésének, az üveglap alá épített tizenkét elektromágneses négyzetnek köszönhető.


A Miele közép- és csúcskategóriás gépeinek beállításait, állapotát applikáció segítségével is követni tudjuk. A csúcskategóriás sütő funkciói közé tartozik például a FoodView, amivel ellenőrizhetjük a sütőben lévő ételeket – még ha éppen máshol is tartózkodunk, a sütőtér tetejébe épített kamera megmutatja az okostelefonunkon vagy tabletünkön, hogy néz ki az étel, mivel, ahogy a Miele fogalmaz, a nagyobb kontroll nagyobb szabadságot is jelent – és összehasonlíthatatlanul nagyobb kényelmet. A beépített kamera a sütési folyamat minden percéről készít képet, de az adatmennyiség felesleges növelésének elkerülése érdekében mindig csak az utolsó kép lehívható. Nincs ennél könnyebb megoldás jelezni a vacsoravendégeknek, családnak, hogy ideje készülődniük, hiszen az időben legaktuálisabb kép letöltésével a közösségi médián keresztül is megoszthatja velük az étel készültségi fokát, vagy épp kedvet csinálhatunk másoknak az otthoni sütéshez.

A TasteControl” funkció is rendkívül hasznos lehet, amely a sütőknél megakadályozza az ételek túlsülését azzal, hogy a készülék a program végén gyorsan lehűti a sütőteret, mégpedig úgy, hogy egy ételkészítési folyamat végén a sütő ajtaja automatikusan kinyílik, egy ventilátor a készüléket rövid idő alatt lehűti, és igény szerint melegentartó üzemmódra vált. A sütési folyamatok így pontosan a kívánt időpontban fejeződnek be, a felügyelet nélküli tovább sütés magas maradék hő mellett, amely gyakran kiszáradáshoz vezet, megbízhatóan elkerülhető.

A Miele kávégépek terén sem kevésbé lenyűgöző, olyan kényelmi funkciókkal látják el készülékeiket, mint például a CupSensor, amely felismeri a csésze magasságát, és a kifolyót a megfelelő pozícióba állítja. A tejtartály egyszerű módon felszerelhető és eltávolítható az elülső részen, a tisztítás pedig önműködő és kényelmes. Három szemeskávétartálya van, ezáltal betáplálhatjuk a rendszerbe, hogy tökéletes espressót, lattét, vagy akár koffeinmentes kávét készítsen nekünk, mindezt akár tabletről vagy mobilról is irányíthatjuk. A Party mód beállítását látjuk az alábbi videón, amelyben a kávégép nem szól közbe tájékoztatás céljából, hogy könnyedén le tudjunk főzni akár egymás után 10-20-30 kávét. A kávéfőző további kiemelkedő funkciója, hogy tea készítéshez különböző hőfokú víz készíthető.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2GMjS98RIz8&feature=youtu.be