VinCE Magazin

Pumpkin Spice koktélok a hangulatos őszi estékértAz évszak legnépszerűbb ízesítése a Pumpkin Spice, ami bár szó szerint sütőtök-fűszert jelent, valójában magához a tökhöz kevés köze van, hiszen a fűszerkeverék őrölt gyömbért, fahéjat, szegfűborsot és szerecsendiót foglal magában. Ezt a keveréket szerencsére otthon is könnyedén elkészíthetjük. Nézzünk meg három isteni koktélt, amelyet ez a sütőtökös őszi hangulat ihletett!

Pumpkin Martini

 

Hozzávalók:

– 0,5 dl vaníliás vodka
– 0,25 dl krémlikőr (Bailey’s)
– 0,25 dl sütőtöklikőr (többféle változatban is elérhető itthon)
– egy kanálnyi tejszínhab
– fahéjrúd díszítésnek

Finom, krémes, vaníliás, fűszeres ital, az egyik legnépszerűbb és legegyszerűbb választás. Készítsük elő a hozzávalókat, majd egy jéggel teli koktél shakerben rázzuk össze a vodkát és a krémlikőrt. Adjuk hozzá a sütőtöklikőrt és rázzuk fel újra, majd öntsük egy hűtött pohárba. A tetejére a teáskanálnyi tejszínhabot és fahéjrudat helyezzük fel.

 

Pumpkin Fever

Hozzávalók: 

-1 dl sütőtöklikőr 
-0,5 dl fűszeres rum (Sailor Jerry)
– 0,25 dl tejszín
-0,25 dl tej
– cukor és őrölt fahéj díszítésnek

Ez egy könnyedén elkészíthető desszertkoktél tele ízekkel, és selymes, finom textúrával, amely azonban annyira sütőtök-pite ízű, hogy nem párosítanánk süteménnyel, nehogy túl tömény legyen a végeredmény! A jéggel teli koktél shakerben alaposan rázzuk össze a sütőtöklikőrt, a fűszeres rumot, a tejet és a tejszínt, az opcionálisan előre cukorral díszített pohárba öntsük ki az italt, majd fahéjjal díszítsük. 


Pumpkin Old-Fashioned


Hozzávalók: 

-0,25 dl bourbon whisky
-0,25 dl Grand Marnier
-2 evőkanálnyi sütőtökpüré
-0,5 dl juharszirup
-hintésnyi keserűlikőr
– díszítésnek narancshéj vagy rozmaring

Ebben az izgalmas, whisky alapú koktélban az a nagyszerű, hogy nincsenek benne nehezen vadászható hozzávalók. Készítsük elő a hozzávalókat, majd a jéggel teli koktél shakerben rázzuk össze whiskyt, a Grand Marniert, a sütőtökpürét, a juharszirupot és a keserűlikőrt. Kétszer szűrjük le az italt, majd töltsük egy régimódi jeges pohárba. Díszítsük narancshéjjal és rozmaring ággal.

Comments are closed.