Ki mondta, hogy a november unalmas? Nem csak a Márton-napi liba- és újboréhségünk, hanem a nemzetközi kíváncsiságunk is kielégül. Csak el tudjunk jutni az összes programra!

 

LIBADALOM, ETYEK, GASZTROSÉTÁNY, NOVEMBER 9.

Etyeken az éhezés és szomjazás veszélye keveseket fenyeget, érdemes tehát csatlakozni hozzájuk és végigkóstolni a kínálatot. Lesz libaleves lúdgége tésztával, sült liba- és kacsacomb, libamájpástétom és Márton-napi diós kifli is, hogy csak pár ínyencséget említsünk. Ezúttal is megrendezik a libafuttatást, amelyre a helyszínen lehet nevezni saját „tuninglibával” vagy a szervezők által hitelesített szérialibával. A feladat, hogy tollas barátunkat végig kell terelni a szőlőtőkék határolta Etyekringen! Etyek kirándulásra is nagyon alkalmas, amelyhez e-bike-ot is bérelhetünk, hogy azon barangolhassuk be Etyek varázslatos tájait. 


WINEFRIENDSHIP KÓSTOLÓ, ETYEKI KÚRIA, NOVEMBER 14.

Egy határokon átívelő borkóstoló programra invitál minket a Burgerlandi Főiskola Etyekre, ahol vendégül látnak több osztrák és magyar borvidéket. A kismartoni Fachhochschule Burgenland Nemzetközi Bormarketing mesterszakos hallgatói szervezik a programot, amelyen az osztrák és magyar borászatok tételeit ők maguk mutatják be a szakmai vendégeknek és borkedvelőknek.

 

GYENGÉBB? NEM! SZÉKESFEHÉRVÁR VOL. 2., NOVOTEL SZÉKESFEHÉRVÁR NOVEMBER 16.

Egy este közel százféle tételt: pezsgőt, bort sőt pálinkát is kóstolhat az, aki ellátogat a második alkalommal megrendezett székesfehérvári eseményre, amelynek különlegessége, hogy a borászok, akik személyesen mutatják be tételeiket, mind nők, Tokajtól Pannonhalmáig, Etyektől Hajósig.

GO VOLCANIC HOLDUDVAR, MARGITSZIGET, NOVEMBER 29.–DECEMBER 1.

Európai vulkanikus csúcstalálkozót szerveznek Budapesten, melynek főszereplői lesznek a vulkanikus területeken dolgozó magyar borászok, ám az esemény sokkal többet ígér ennél: a geológia, az ásványok és a gasztronómia rajongói is megtalálják számításukat. Lesznek angol és magyar nyelvű mesterkurzusok, nemzetközi szaktekintélyek John Szabótól Roland Velichig, és vendégborászatok Szantorinitől a Szerémségig.