VinCE Magazin

Luxusprogramok karácsony előttNem kell karácsonyig várni, már jóval előbb ünnepi hangulatba kerülhetünk egy-egy estére, ráadásul ilyenkor megengedhetjük magunknak azt a luxust, hogy elsősorban magunkra gondolunk. Ezeken a fantasztikus gasztroélményeken megtapasztalhatjuk a hideg idő, és az önmagunk iránti szeretetünk előnyeit.

Champagne brunch és Diótörő-láz az Intercontinentalban (november 17. )

A Corso Étterem brunch-ait mostantól egy különleges tematika hatja át, ahol a vendégek egy pohár finom champagne mellett hangolódhatnak a karácsonyra, miközben a Diótörő jelmezeibe bújt balettművészek élő zenére elevenítik meg ezt a kedves történetet táncukkal. A legexkluzívabb ital kétségtelenül a champagne, ami önmagában bármilyen percet ünneppé tesz. Az eredetvédett francia pezsgő mindig is a magas minőség egyik szinonimája volt, az InterContinental nívójához pedig pontosan ez illik, csakúgy, mint az adventhez és a karácsonyhoz, ezért számos ajánlatukba belecsempészik a champagne-t decemberben. Így került be a brunch-ok közé a Champagne csomag, melynek keretében minden hónapban más-más prémium pezsgő kóstolható korlátlanul. Valamint érdemes kipróbálni a legújabb, magyar találmányok ihlette koktélok közül a „Villanykörtét”, amelynek alapját szintén champagne alkotja, és nemcsak keleties fűszerezésű íze, de különleges tálalása is egyedi élményt nyújt. (Novemberben a brunchon a Champagne Louis Roederer Brut Premier-é a főszerep.)

Ár: 27900 ft/fő

Régi és új évjáratok borvacsorája – Exkluzív vacsora a Four Seasonsel a Gresham Palotában (november 22.)


Ezen a különleges eseményen Becker Gábor sommelier és Győrffy Árpád séf által összeállított étel-bor párosításokon kívül a borászok jelenléte és történetmesélése az, ami miatt igazán érdemes részt venni. A borvacsorán olyan nagyszerű borászok tételei kerülnek elő, mint Demeter Zoltán (6 Puttonyos aszúval és Rosé Brut pezsgővel), Bott Frigyes (Super Granum) és Kiss Gábor (Code) , illetve képviselteti magát a Jásdi (Fehér Ranolder) és a Takler Pincészet is (Primarius). A pezsgő kivételével minden tételt egy minimum 12 éves, majd pedig egy maximum 3 éves változatban is kóstolhatjuk, tehát valódi ritkaságokhoz jutunk így hozzá. Az ételek között borjú-marha mozaik szerepel többek között mustármaggal és körtével, tengeri sügér májjal és édesköménnyel, valamint őzhús káposztával és csokoládéval. A desszert nem más, mint a gesztenyés-mézes-sárgabarackos Primadonna.
 Ár: 34,900/fő

A Tiffán és a Vesztergombi pincészett közös borvacsoráján elképesztően izgalmas menüsor vár minket az ARAZ étteremben, ami nagyon passzol a hideg időhöz: az előétel szárnyasmáj, levelestészta, kerti saláta, dió öntet, majd karfiol cappuccino, hurka, pirított tökmag következik, aztán pedig báránycsülök ragu, spenót, pirított rókagomba, házi tészta. Hadd ne folytassuk! (A sóskaramellás-étcsokoládés desszertet azért még muszáj megemlítenünk.) A tételek között például Királylányka, rozé, Pinot Noir, és Kékfrankos is szerepel.

Ár: 15.500 Ft/fő

 

Comments are closed.