Minden eddiginél nagyobb és szakmaibb lesz a Borjour Magnum 2020-ban. A 11. alkalommal megrendezett eseményen, mely az év legnagyobb borkóstolója, 220 magyar borászat állít ki önállóan és kóstoltat összesen több mint 1000 különböző bort a Millenáris három épületében 2020. február 15-én.

A szervezők különösen nagy hangsúlyt fektetnek a szakmaiságra: több mint 50 külföldi borszakembert – főként kereskedőket, sommelier-ket és szakírókat hívtak meg a rendezvényre, hogy elősegítsék a magyar borászatok külföldi értékesítéseit. Meghívásukat elfogadta két Master of Wine is: Demetri Walters MW és Frank Smulders MW, akik előadást is tartanak a Borjour Magnum 2020-on. Mesterkurzus-előadó lesz még Fiáth Attila egyetemi tanár, Master of Wine-hallgató és Horkay András nemzetközi borakadémikus, a CEWI vezetője, valamint Demeter Zoltán tokaji borász is.

2020-ban színes, izgalmas kísérő rendezvények is lesznek a különtermekben: a hagyományos borfelismerő játékokat bemutató Taste & Play csapatán kívül előad többek között Bíró Pál, a Google magyar vezére, Tóth Albert, a totalcoach.hu vezetője és meghallgatható lesz a GreCSÓKollár, azaz Grecsó Krisztián és Kollár Klemencz László zenés irodalmi estje.

Külön közösségi standon mutatkozik be a Villányi REDy és a Villányi Franc, lesz Bikavér Párbaj stand egri és szekszárdi bikavérekkel, valamint egy önálló szekcióban lesznek kóstolhatók a bio és organikus borászatok borai.

A galériákon alakítják ki a Top BorBárt magas presztízsű, ritka borkülönlegességekkel, valamint mindkét épületben a Borgalériát, ahol a szakma képviselői önállóan kóstolhatnak végig minden, a szakmai programban résztvevő borászattól egy-egy tételt.

A Borjour Magnum 2020 kiemelt témája a Cabernet Franc, melynek keretében központi helyre kerül a Villányi Franc stand, tartanak Cabernet Franc mesterkurzust – Horkay András vezetésével –, lesznek vezetett „Franc-túrák” a rendezvény területén és ösztönöznek minden kiállítót, hogy akinek van cabernet franc-ja, mutassa be a Borjour Magnum 2020-on.

Borjour Magnum 2020

Időpont: 2020. február 15., 13:00 – 15:00: szakmai órák, 15:00 – 21:00: nagy kóstoló
Helyszín: Millenáris B, C és D épület

Mesterkurzusok:

A borvilág legújabb trendjei. Előadó: Demetri Walters MW

Pezsgők helyi szőlőfajtákból. Előadó: Frank Smulders MW

Tokaj – A világ borkultúrájának alappillére. Előadó: Demeter Zoltán

Cabernet Franc-ok Magyarországról és a világból. Előadó: Horkay András

Champagne-ok magnum palackban. Előadó: Fiáth Attila

Csúcsvörösborok a világból magnum palackban. Előadó: TBA