Igazán stílusosan ünnepli 50. születésnapját a népszerű előadóművész. Az üzletemberként is aktív Grammy-díjas rapper a D’Ussé cognac különleges, limitált szériás kiadásával kedveskedik magának, szeretteinek és annak a néhány szerencsés vásárlónak, aki hozzájuthat a nem mindennapi italhoz. A szuperprémium kategóriába tartozó D’Ussé elsősorban hosszan érlelt VSOP és XO cognac-jairól ismert, és a Bacardi mellett Jay-Z a márka társtulajdonosa.

Fotó: fortune.com

A D’Ussé 1969 Anniversaire Edition névre keresztelt, 100%-os Grand Champagne cognac évtizedekig érlelődött a francia Château de Cognac pincéjében. A hordóra a D’Ussé pincemestere talált rá korábban, és tartalmát olyannyira kiemelkedőnek ítélte mind ízvilága, mind textúrája alapján, hogy úgy döntött, megőrzi Jay Z ötvenedik születésnapjára. Az ital különlegessége, hogy – eltérően a cognac-készítés hagyományaitól – nem különböző párlatok és hordók házasítása, hanem egyetlen párlat egyetlen hordónyi, úgynevezett “single barrel” tétele. A pincemester elmondása szerint “ragyogó aranyszínű ital, amely illatában friss diót, mogyorót és kandírozott almát idéz; a kortyban erőteljes fás jegyek és aszalt gyümölcsök íze keveredik, bőrös-szivardobozos lecsengéssel.”

Fotó: fortune.com

A különleges cognac-ból mindössze 500 exkluzív, rombusz alakú kristálypalacknyi mennyiség lesz elérhető. 50 darabot személyesen Jay-Z számozott meg, ezeket családtagjainak, közeli barátainak és üzletfeleinek adja ajándékba. A fennmaradó mennyiség palackonként 5000 dolláros áron lesz elérhető a 2019-2020-as ünnepi időszakban.