VinCE Magazin

Az ország legnagyobb kávébárja: KávéBár Bazár 2020Fenntarthatóság, csúcsminőség, szakmai diverzitás – e három hívószó köré szerveződik a 11. KávéBár Bazár. Akik február 8-9-én ellátogatnak a Millenáris Park B csarnokába, ötven kiállító többszáz termékét kóstolhatják meg belépőjegyük megváltásával.

A standoknál kávékat, borokat, söröket, párlatokat és egyéb italkülönlegességeket kóstolhatnak egész nap. A belépő mellé egy újrahasznosított kávéspohár is jár a korlátlan kóstolásokhoz.  A két nap során számos program várja a vendégeket és több szakmai bajnokság is zajlik.

Két nap, három bajnokság, 12 kísérőprogram

Szombaton rendezik a „civil” kávésok országos versenyét, a Magyar Amatőr Barista Bajnokságot, amelyet a professzionális szabályok szerint bonyolítanak le. Velük egy időben lesz a Professional Cup Tasters Challenge verseny, vagyis a kávékóstolók megmérettetése, a nyertes pedig cupping továbbképzésén vehet részt.

Vasárnap a bárosok is megmérkőzhetnek a pult mögött: a Stay Woke Cocktail Competition verseny indulónak kreatív, élénkítő koktélokat kell készíteniük.

Számos program színesíti a KávéBár-hétvégét, s bővített gasztro-választékkal készülnek a szervezők. A kísérőprogramok során olyan témák kerülnek elő, mint a karrierépítés, karrierváltás a pulton túlra; fenntarthatóság és környezetvédelem a kávépiacon; hazai és nemzetközi üzleti trendek. Sztorik a kávézóból címmel vállalkozói fórumot szerveznek leendő kávézó-tulajdonosoknak. Idén is érdemes időben beülni a korlátozott létszámú vezetett kóstolókra, melynek során különleges, prémium párlatok, pezsgők, borok és teák is kerülnek a csészékbe, poharakba a japán szakéktól az érlelt rumokon át a champagne-okig és kínai teákig.

 

Comments are closed.