A Piper-Heidsieck története hosszú évtizedek óta összefonódik a filmszínház világával: pezsgőjük 1933-ban tűnt fel először a vásznon a legendás Stan és Pan sorozatban. Idén hatodik alkalommal szolgálják fel az illusztris champagne-ház buborékos italait a nagy figyelmet élvező Oscar-gálán. A Piper-Heidsieck ezúttal is egy limitált különkiadással készül a jeles alkalomra.

A világszerte ismert piros címkés Cuvée Brut új megjelenése időutazásra hívja a filmvilág nagyjait. Az Oscaron felszolgált magnum palackok címkéjét az alkoholtilalom 100. évfordulója ihlette és Amerika őrült húszas éveit idézi. A design az akkor forgalomban lévő champagne palackok replikája, amelyhez a régi időket idéző faládákat is tervezett a ház.

“Az 1920-as években a csempészek szállították a Piper-Heidsieck palackokat az Egyesült Államokba, hogy New York szerte speakeasy bárokban szolgálhassák fel. Ma ugyanezt a champagne-t élvezhetik Hollywood legnagyobb sztárjai az év legnagyobb díjátadóján” – mutatta be az új különkiadást Benoit Collard vezérigazgató.

Öt érdekesség az Oscar champagne-ról

  • A Piper-Heidsieck az évszázad legtöbbet díjazott champagne-háza. Legfrissebb elismeréseik között van a CSWWC 2019 aranyérem, a Wine Spectator pedig 92 ponttal egyedüli champagne-ként választotta tavalyi Top100 listájára.
  • A ház signature pezsgője, a Cuvée Brut tökéletesen bemutatja, mitől lett a Champagne régió világhírű. Mintegy 100-féle alapborból házasítják (különböző évjáratokból és területekről, három szőlőfajtából), mesteri arányérzékkel. Így évről évre kivételes minőségben és a házra jellemző stílusban készülhet el.
  • A pinot noir szőlőfajta dominál benne, amely remek tartást, ugyanakkor eleganciát és intenzív gyümölcsösséget ad a pezsgőnek.
  • Pincemesterük, Émilien Boutillat fontos küldetése a fenntartható szőlőművelés. Ennek érdekében rovarirtókat már egyáltalán nem használnak és a tervek szerint a robotizált gyomlálás idéntől feleslegessé teszi a gyomirtók használatát is.
  • Ajánlott ételpárosítások: marha vagy lazactatár friss fűszerekkel, pirított szezámmal, sushi és maki, garnéla thai fűszerezéssel, fish&chips, parmezán.