Második alkalommal rendezi meg a nagy sikerű Borászok Borásza Kóstoló Kört a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány. Az egyedülálló eseményen a Kárpát-medence 50 legjobb borásza (azaz a díj jelöltjei), valamint a díj eddigi győztesei tartanak szakmai kóstolót, amelynek második felét nyilvánossá teszik, hogy egy korlátozott számú borkedvelő szerencsés találkozhasson a legjobbakkal.

Az alapítvány a tavalyi nagy siker után idén is megrendezi azt az egészen egyedülálló sétálókóstolót, amelyen az 50 legjobb magyar borász, plusz a Borászok Borásza díj eddigi nyertesei gyűlnek össze március 7-én Budapesten, hogy egymás tételeivel közelebbről is megismerkedhessenek és értékeljék azokat. Igen ritka az ilyen alkalom, amikor hazánk összes régiójából a legjobbak találkozni tudnak és eszmét cserélhetnek, kóstolhatnak.

Az esemény a különleges kóstolási élmény mellett része a Borászok Borásza választási mechanizmusának is, hiszen részben ezen kóstolások alapján döntik majd el, hogy idén ki lesz a Borászok Borásza, a jelöltek ugyanis itt adják le első körös szavazataikat. Minden borász legfeljebb három, a pincészetet leginkább jellemző tétellel mutatkozhat be. A Kóstoló Kör délelőttjén ez a szakmai rész szigorúan zárt kapuk mögött zajlik.

Esemény és további információk itt.