VinCE Magazin

ProWein a városban: Düsseldorf felkészült a nemzetközi bortalálkozóraAz idei ProWein 64 országból 6.900 kiállítót lát majd vendégül és megközelítőleg 60.000 látogatóra számítanak. Mindez természetesen óriási felelősség és egyben lehetőség is Düsseldorf városa számára, hiszen ennyi gourmet-fant nem szabad kulináris élvezetek nélkül hagyni. Elnézve a programot, nem is fogják. 

 

Az előző évekhez hasonlóan a Messe Düsseldorf és a Destination Düsseldorf közös szervezésében március 12. és 17. között közel 100 gourmet eseményt tartanak majd városszerte. A nap végén a kiállítói órák végeztével a fogyasztók és a borszakma képviselői előtt ott a lehetőség, hogy a várost a borfogyasztók mekkájává változtassák. Bár eredetileg ezt a programot csak a látogatókra kalibrálták, azonban az elmúlt 14 év tapasztalata azt mutatja, hogy a kiállítók is szívesen csatlakoznak egy kis esti mulatozáshoz.

 

Bor, kultúra és dizájn

Az idei programon 55 étterem, szálloda és kereskedő vesz részt, így biztosan mindenki megtalálja az ízléséhez legközelebb álló eseményt. A kultúrakedvelő közönség autentikusan, helyi bort kortyolva csodálhatja meg a dél-afrikai modern művészetet. A helyi híresség “Fräulein Schellack” gramofonon válogatja össze az 1920-as évek legkedveltebb zenéit, így ünnepli az A.R.Lenoble champagne-ház fennállásának századik évfordulóját; de lesz még dizájnkiállítással egybekötött, ültetett, Björn “BJR Le Bouquet” Bittner „borbohóc“ által vezetett borvacsora is.

A Leonardo Royal Düsseldorf gálavacsorát szervez, amelyen a résztvevők többek között tanúi lehetnek a Leonardo borkirálynője válogatójának. A Café de Bretagne osztrigához komponált, desszertborra hangolt programmal kényezteti a látogatók ízlelőbimbóit, míg az En de Canon idén először készül különleges programmal az újranyitásuk óta.

A nagy európai országok bortermelői mind lehetőséget kapnak, hogy megmutassák boraikat a ProWein goes city elnevezésű program keretein belül. Zenével, DJ-vel kisért borkóstolók garantálják a nap végi pihentető kikapcsolódást és természetesen nem marad el a Falstaff szokásos Big Bottle Partyja sem, ahol 150 bortermelő tételeit mutatják majd be.

 

fotó: Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Bor és utazás

Kiváló borok, virtuális kirándulások a különböző kultúrák földjén: a március 12-i kick off program nem csak a gasztro csemegékre vágyó és borra szomjazó közönséget várja a rendezvényre, hanem a kalandra éhes utazókat is. Terítéken Svájc, Málta és Ausztrália, a kulináris élvezetekhez pedig 10 ország szolgáltatja majd a borokat.

A ProWein teljes programkínálata itt érhető el.

Forrás és kép: ProWein

Comments are closed.