VinCE Magazin

200 éves Új-Zéland szőlőtermő területe



Új-Zéland 200 éve kezdett el borászattal foglalkozni, így ennek az apropóján tartottak egy impresszív organikus és biodinamikus borokból álló 80 tételes, rendhagyó mesterkurzust.

Az új zélandi borászatoknak csak 4,6 %-a rendelkezik az organikus szőlőművelést igazoló tanúsítvánnyal, céljuk viszont, hogy ez a szám tovább emelkedjen. Természetesen ez a típusú művelési mód extra költségeket von maga után, amely a borok esetében magasabb árazást is eredményez. A Decanter cikke ugyanakkor rámutat arra is, hogy amikor azt mondjuk egy új zélandi borra, hogy az nagyon jó, többnyire igaz az a kitétel, hogy az az organikus művelésmód szabványai szerint került előállításra.

Néhány organikus új-zélandi termelő, akiknek a borait itthon is be lehet szerezni: Dog Point (Bortársaság), Te Whare Ra (Terroir Club), Tohu (aborbolt.com)

 

Forrás és kép

 

Comments are closed.