A karantén alatt magazinunk szigorú kritikusa, Duchemin szabadságát tölti; átvéve tőle a stafétát új sorozatunkban azon éttermek kínálatát mustráljuk végig, akik átnyergeltek ételeik kiszállítására. Támogatni a kedvenc éttermed, a dokikat és még egy jót is enni? A most soron következő Mezzóval mindez egyszerre lehetséges!

 

A Budai oldalon mindig is kisebb volt a felhozatal az éttermek frontján, a Duna csendesebbik partjának egyik stabil szereplője régóta a 12. kerületi Mezzo étterem. A helyhez egyébként számos személyes emlék fűz, hiszen éveken át éltem szinte a szomszédjában, és már akkor is, ahogyan most is, a jól ismert, házias ízeiért szerettük. A karantén kezdete óta az ő ételeik is elérhetők házhoz szállítva, a kezdeményezének jótékonysági oldala is van: minden 10 000 forint feletti rendelésünkből 1000 forintot juttatnak a Szt. László Kórház COVID-19-et kezelő osztályai számára, így nemcsak magunknak, hanem a dokiknak is örömet szerezhetünk.

 

 

A mama főztje

A Mezzo ételei számomra mindig is egyet jelentettek a vasárnapi ebéd ízeivel. Az étlap egyébként még most a karantén alatt is meglehetősen széles, így világnézettől függetlenül mindenki megtalálja a számára leginkább léleksimogató fogást. Azok számára, akik a klasszikusokban hisznek, akad a felhozatalban raguleves, kacsacomb, de még főzelék és pörkölt is, akik pedig inkább a nemzetközi vonalra szavaznak, azok például a vargányás ravioli és a thai tészta között is válogathatnak. Az étteremnek egyébként a kiszállítós műfaj támasztotta akadályokat is jól sikerült vennie: az ételek egyes elemei külön csomagolást kapnak, így elkerülve azt, hogy bármi elázzon az utazás közben.

Tesztünk főszereplőit sorolva – májgombóc leves, hideg libamáj lilahagyma lekvárral, rakott káposzta (ami a fotóra már nem fért fel), vadas marha és a mákos palacsinta – mintha csak egy delux családi ebéd legfontosabb hozzávalóiként sorakoznának fel. Az egyes fogások pedig kiszállítva is az otthoni ízeket idézik, ami különösen nagy kincs most, amikor sokunk – szüleinket megóvandó – egy jó darabig még Budapesten ragadtunk. A felhozatalból talán a vadas és a palacsinta emelkedett ki leginkább: az előbbinél a három szép szelet marha vajpuha, kanállal is vágható, a szalvétagombóc korrekt, a mártás pedig kiválóan egyensúlyban volt, míg az utóbbi esetén a meggy és a mák verhetetlen kombinációja garantálja a fogás sikerét.

A Mezzo rögtönzött vasárnapi ebédje az anyukák biztosította verziótól eltérően nem csak a hét egy adott szakaszában elérhető, hiszen ezekkel a fogásokkal akár egy nehéz hétköznap estéjén is örömet szerethetünk magunknak és a karaténtársainknak. Egy dolgot azonban semmiképp se felejtsünk el: az ételek mellé elengedhetetlen egy pohár bor.

 

A Mezzo ételsora mellé most magazinunk is házhoz jön! Amennyiben legfrissebb számunkra is kíváncsi, az már online is megrendelhető.

Ha kíváncsi vagy a sorozat többi szereplője, itt találod őket.

Szerző: Budai Zsanett