A koronavírus miatt elrendelt karantén itthon eddig még nem látott teret nyitott meg a digitális információátadásnak. Sokan már most is azt rebesgetik, hogy az új trend várhatóan a kijárási tilalom megszüntével is marad, ezt mindenesetre nehéz megmondani jelenleg biztosra, az viszont tény, hogy sok online borkóstoló indult el és jutott el ilyen formában is a fogyasztókhoz. 

 

Amellett azonban nem szabad elmennünk, hogy az otthoni kóstolás élménye azért nem ugyanaz, mintha egy borbárban hús-vér valójában találkoznánk kedvenc borászunkkal, ugyanakkor nem kell, hogy egy online kóstoló megmaradjon a már ismert keretek között. Az elszabadult koronavírus-járvány miatti karanténhelyzetben indult el a BorPortré című online műsor, amely messze túlmutat egy egyszerű borász beszélgetésen. A koncepció szerint a főállásban műsorvezetőként dolgozó, de szerelemből bortanácsadói végzettséggel is rendelkező Kocsis-M. Brigitta Facebook Live-on keresztül jelentkezik be minden hétköznap este 7-kor egy szakértővel, videóinterjú formájában, megvitatni a koronavírus egy-egy aspektusát, életünkre gyakorolt hatását.

A műsorban megfordult már történésztől kezdve járványügyi szakorvoson át klinikai szakpszichológusig megannyi terület kiemelkedő képviselője. Az interjú során mindkettejük asztalán ugyanaz a palack bor áll, és a beszélgetés egy pontján a borász is bejelentkezik, hogy személyesen ajánlja nekik a tételt. Mivel a nézők is kérdezhetnek kommentben, így olyan, mintha virtuálisan mindannyian leülnének egy nagy közös konyhaasztalhoz és átbeszélnék, amit tudnak, amit éreznek. Őszintén, transzparensen, ahogy csak egy pohár bor mellett lehet.

A BorPortré régebbi adásai is visszanézhetők, illetve az éppen live adásba is be lehet csatlakozni, itt.