Szulló Szabinát és Széll Tamást senkinek nem kell bemutatni, a Stand és a Stand25 sokunk kedvencei között szerepelnek. Utóbbival a bisztróvonalat képviselő ételeiket pedig már otthonunk kényelmében is élvezhetjük.

 

Miközben egyre több nívós étterem áll elő a házhozszállítás lehetőségével a karatén alatt, a Stand25 már az elsők között rukkolt elő ezzel a szolgáltatással. Az általuk képviselt megoldást később sokan alkalmazták itthon: ők is gondosan előkészített, vákuumfóliázott és otthon befejezhető ételeket szállítanak. A garantált minőség mellett a megoldás a lehetőségekhez képest környezetbarát is, hiszen a csomagolás nagy része könnyen lebomló növényi alapanyagokból készült, a házhozszállítás pedig elektromos járművel történik. A’la carte rendelésre van lehetőségünk, így, ha a karanténunk egyszemélyes, akkor is élvezhetjük Budapest legmenőbb bisztrójának fogásait. Az ételekhez természetesen részletes instrukciókat is kapunk, azonban semmi bonyolultra ne gondoljunk, egy kis melegítéssel és némi sütőhasználattal meg is úsztuk az előkészületeket.

 

 

Medvehagyma és tengernyi kollagén

Mivel elég nagy rajongója vagyok az étteremnek, így az étlap felhozatalában számos olyan fogás is akadt, amit az elmúlt évek során a két étterem valamelyikében már volt szerencsém kóstolni, azonban szerencsére számomra is akadt újdonság a menüben, a főtételek között szereplő spárga pont ilyen volt. Hat szép szál fehér spárga érkezett katonás rendben felsorakoztatva, mellé pedig újburgonya és medvehagymás majonéz. Utóbbi kissé remulád-jellegű, semmi tolakodó hagymaíz, inkább csak háttérként jelent meg, cserébe viszont kellőképpen savas, ami a spárgához kitűnően passzolt. Mivel ezt valójában előételként rendeltem, a valódi főfogás a körömpörkölt volt, ami tökéletesen hozta azt, amit elvárunk tőle: gondosan előkészített alapanyagból készült, mindenféle felesleges porc nélkül. Nem volt túlzottan zsíros, ami viszont bőven akadt benne, az természetesen a kollagén: azaz az imádott sűrű, jó értelemben ragacsos szaft. A desszertek között nehéz volt választani, hiszen a menün megtalálható a somlói galuska is, azonban egy igazán jó túrógombóccal bármikor le lehet venni a lábamról. Ez most is sikerült pláne, hogy vaníliás tejföllel és meggyraguval érkezett.

 

A Stand25 évek óta biztos pontja Budapestnek, jó érzés, hogy a legbizonytalan időkben is megtalálták a módját annak, hogy velünk maradjanak.

 

 

Fontos megjegyezni, hogy a kép kissé megtévesztő lehet, mert a küldött adagoknak körülbelül a felét tálaltam (a túrógombóc kivételével, de ott sem szerepel a teljes elküldött mennyiség a tányéron), hiszen a két főétel bőven több volt annál, mint ami egy étkezésre elég.

 

A Stand 25 ételsora mellé most magazinunk is házhoz jön! Amennyiben legfrissebb számunkra is kíváncsi, az már online is megrendelhető.

Ha kíváncsi a sorozat többi szereplője, itt találja őket.

 

Szerző: Budai Zsanett