Ugyan a kialakult karanténhelyzet új innovációs ötletek ezreit, tízezreit hozta magával; mellettük végre reflektorfénybe kerültek olyanok is, amelyek annak ellenére, hogy évek óta készen várják a látogatókat, most mégis időszerű volt róluk letörölni a port.

 

Mint ahogyan a kultúrafogyasztók számára is élvezetes kikapcsolódást nyújthat a világ egy távoli pontján lévő múzeumnak a virtuális bebarangolása, úgy a megrögzött whiskey rajongók is minden bizonnyal szívesen látogatnak el egy igazi, kentuckey-i bourbon manufaktúrába. Virtuálisan, természetesen.

A Buffalo Trace üzem online kalandtúrája nem a karanténhelyzet terméke, így a fejlesztésen is látszik, hogy készítői bőven szántak rá időt. A virtuális kalauz online tölthető le, amelyet a programozók mindig frissítenek az aktuális állapotoknak megfelelően. Annak érdekében, hogy a kirándulás ne csak egy egyszerű tudományos cikk legyen, a tervezésnél a szórakozás is helyet kapott. A „látogatók” több tucat lepárlóüzem berendezéseit és működését vizsgálhatják meg, hiszen a desztilláló 400 hektáron terül el. A gazdag szóbeli és írásos ismeretanyag mellett a túra során lehetőség van palackok gyűjtögetésére is, így mindenki kialakíthatja a saját virtuális bourbon szortimentjét otthon is. A történelem kedvelői számára a lepárlóüzemben időutazás is lehetséges, a megszerzett tudást pedig online kvízen tesztelhetik le a felhasználók.

Talán említenünk sem kell, hogy a játék letöltése március-április hónapban ugrásszerűem megnőtt, és immár mi is ezt a számot gyarapítjuk.