VinCE Magazin

Rozészínű tavaszunk: szép új világ



Májusi lapszámunkkal végképp magunk mögött hagyjuk az undok szürkeséget és teljes erőbedobással az apránként újrainduló világunk felé fordulunk. Hagyományokra épülő innováció Pannonhalmán, futurisztikus pincészet Villányban, egy megvalósult álom a Mátrában – három borvidékről is hozunk bizakodó történeteket.

 

Tesztszekciónk középpontjában ezúttal a rozék állnak, ehhez kapcsolódóan összeállítottunk egy alapvető rozészótárt, ismertetjük a kategória legjeit és rozékhoz komponált desszerteket is mutatunk. Május hónapban az édesanyákat köszöntjük, utazás rovatunkban pedig ezúttal is itthoni helyszíneken kalandozunk.

 

Rozé minden mennyiségben

Ezúttal hazai és külföldi rozékat teszteltünk, a rendhagyó körülményekhez igazodva eléggé különleges módon. Ugyan évről évre bővülnek az ismereteink erről a rózsaszín kategóriáról, de most tesztelhetjük is tudásunkat: rozészótárunkban sorra veszünk minden tudnivalót az alapoktól egészen a felsőfokig. És ha már felsőfok: új vendégszerzőnk, Dr. Konkoly Mihály elhozza a világ legdrágább, leghíresebb vagy éppenséggel legértékesebb rozéit és cikkéből azt is megtudhatjuk, miért lett népszerű a francia rozé az egész világon.

 

 

 

Szuperképességű édesanyák

A hagyomány szerint május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük, ennek apropóján most mi is szeretnénk meglepni a pincészetek sokszor láthatatlan hősnőit. Számos borászat köszönheti sikereit az édesanyáknak is, őket szeretnénk most közelebb hozni az olvasókhoz: ezúttal a gyerekeket kérdeztük a legerősebb földi kötelékükről, közös történeteikről és édesanyjuk szuperképességeiről.

 

 

Utazzunk!

A néhány napja már lazuló szabályrendszerhez éppen aktuális az utazási rovatunk témája: itthoni kihagyhatatlan lehetőségeket mutatunk Traveladdict, avagy Szombati Orsolya jóvoltából.

 

 

Innováció minden mennyiségben

Három izgalmas beszélgetésünk is volt a hónapban: a Pannonhalmi Főapátság pincészete a hagyományaira építkezik, így hozza el számunkra borainak legújabb generációját. Érdemes lesz odafigyelni a Streit-Zagonyi névre is: a villányi borászat palackjait egyre többen ismerték meg az elmúlt hónapokban, a pincészet pedig hamarosan egy új, futurisztikus épülettel is gazdagodik. A Kovács és Lánya kis családi vállalkozásból nőtt 100 hektáros birtokká, az új mérethez elengedhetetlen az új feldolgozó és vinotéka is: avagy Gyöngyöstarján hamarosan az ország egyik közkedvelt borturisztikai központjává válhat.

 

 

Rózsaszín gyümölcsökben tobzódó desszertek

Míg áprilisban sokan csak ismerkedtek a karanténkonyha alapvető fortélyaival, addig májusban szintet lépünk! Ezúttal a nem megúszós, ám igazán mennyei desszertek kerültek a gasztronómiai rovatunk középpontjába: kicsit több pepecselést igényelnek ugyan, de úgy gondoltuk, hogy mikor máskor, ha nem most van időnk ezzel foglalkozni. A desszerteket a kérésünkre rozék mellé komponálta a Bolka bonbon alapító-tulajdonosa, Háfra Kati.

 

 

Az aktuális számunkat megrendelheti online vagy digitális verzióban is.

Comments are closed.