Májusi lapszámunkkal végképp magunk mögött hagyjuk az undok szürkeséget és teljes erőbedobással az apránként újrainduló világunk felé fordulunk. Hagyományokra épülő innováció Pannonhalmán, futurisztikus pincészet Villányban, egy megvalósult álom a Mátrában – három borvidékről is hozunk bizakodó történeteket.

 

Tesztszekciónk középpontjában ezúttal a rozék állnak, ehhez kapcsolódóan összeállítottunk egy alapvető rozészótárt, ismertetjük a kategória legjeit és rozékhoz komponált desszerteket is mutatunk. Május hónapban az édesanyákat köszöntjük, utazás rovatunkban pedig ezúttal is itthoni helyszíneken kalandozunk.

 

Rozé minden mennyiségben

Ezúttal hazai és külföldi rozékat teszteltünk, a rendhagyó körülményekhez igazodva eléggé különleges módon. Ugyan évről évre bővülnek az ismereteink erről a rózsaszín kategóriáról, de most tesztelhetjük is tudásunkat: rozészótárunkban sorra veszünk minden tudnivalót az alapoktól egészen a felsőfokig. És ha már felsőfok: új vendégszerzőnk, Dr. Konkoly Mihály elhozza a világ legdrágább, leghíresebb vagy éppenséggel legértékesebb rozéit és cikkéből azt is megtudhatjuk, miért lett népszerű a francia rozé az egész világon.

 

 

 

Szuperképességű édesanyák

A hagyomány szerint május első vasárnapján az édesanyákat köszöntjük, ennek apropóján most mi is szeretnénk meglepni a pincészetek sokszor láthatatlan hősnőit. Számos borászat köszönheti sikereit az édesanyáknak is, őket szeretnénk most közelebb hozni az olvasókhoz: ezúttal a gyerekeket kérdeztük a legerősebb földi kötelékükről, közös történeteikről és édesanyjuk szuperképességeiről.

 

 

Utazzunk!

A néhány napja már lazuló szabályrendszerhez éppen aktuális az utazási rovatunk témája: itthoni kihagyhatatlan lehetőségeket mutatunk Traveladdict, avagy Szombati Orsolya jóvoltából.

 

 

Innováció minden mennyiségben

Három izgalmas beszélgetésünk is volt a hónapban: a Pannonhalmi Főapátság pincészete a hagyományaira építkezik, így hozza el számunkra borainak legújabb generációját. Érdemes lesz odafigyelni a Streit-Zagonyi névre is: a villányi borászat palackjait egyre többen ismerték meg az elmúlt hónapokban, a pincészet pedig hamarosan egy új, futurisztikus épülettel is gazdagodik. A Kovács és Lánya kis családi vállalkozásból nőtt 100 hektáros birtokká, az új mérethez elengedhetetlen az új feldolgozó és vinotéka is: avagy Gyöngyöstarján hamarosan az ország egyik közkedvelt borturisztikai központjává válhat.

 

 

Rózsaszín gyümölcsökben tobzódó desszertek

Míg áprilisban sokan csak ismerkedtek a karanténkonyha alapvető fortélyaival, addig májusban szintet lépünk! Ezúttal a nem megúszós, ám igazán mennyei desszertek kerültek a gasztronómiai rovatunk középpontjába: kicsit több pepecselést igényelnek ugyan, de úgy gondoltuk, hogy mikor máskor, ha nem most van időnk ezzel foglalkozni. A desszerteket a kérésünkre rozék mellé komponálta a Bolka bonbon alapító-tulajdonosa, Háfra Kati.

 

 

Az aktuális számunkat megrendelheti online vagy digitális verzióban is.